Dar si

Este adoptată !

Proiectul de lege care aprobă convenția fiscală franco-moldovenească a fost adoptat definitiv de senatorii francezi la 14 martie 2024.

A fost nevoie de multă răbdare și tenacitate pentru aceasta reusita. Adoptarea definitivă de către Senatul Franței, după Asambleea Națională din ianuarie anul trecut, a noii convenții fiscale dintre Franța și Republica Moldova, ratificată de ambele guverne la 15 iunie 2022, marchează un pas important pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre cele două țări, asupra cărora CCI Franța Moldova lucrează activ.

Au fost necesari doisprezece ani, multiple intervenții împreuna cu Ambasada Franței, miniștrii de resort atât în ​​Franța, cât și în Republica Moldova, și mulți parlamentari, pentru ca această solicitare din partea mediului de afaceri să fie îndeplinită.

Proiect realizat astfel, datorită determinarii Camerei și a Ambasadei Franței în Republica Moldova, dar și a lui Benoît MAYRAND, Consilier pentru francezi din străinătate în România și Moldova, care a fost un sustinator activ al Camerei.

Gratie parlamentarilor, în primul rând Yaël BRAUN-PIVET, președinte al Adunării Naționale, Véronique GUILLOTIN, senator și președinte al grupului de prietenie Franța-Moldova din Senat și, mai ales, lui Olivier CADIC, senator al francezilor din străinatate care a făcut din adoptarea acestei convenții prioritatea sa, acest dosar a găsit în sfârșit finalitate.

În cadrul intervenției sale, Olivier CADIC a reamintit și rolul decisiv al Camerei de Comerț și Industrie Franța Moldova și al companiilor franceze pe parcursul procesului de adoptare.

Intrarea în vigoare a convenției va întări securitatea juridică a cetățenilor francezi, persoanelor fizice sau companiilor stabilite în Moldova, și a mai multor mii de cetățeni moldoveni stabiliți în Franța.

Din punct de vedere al afacerilor, intrarea în vigoare a noii convenții fiscale va face, de asemenea, posibilă stimularea și transparența fluxurilor investiționale între cele două țări.

. Găsiți aici textul Convenției fiscale dintre Franța și Republica Moldova.

 

 

Linkuri utile

Convenția fiscală: în curând în examinare de Parlamentul francez? Convenția fiscală : noi demersuri întreprinse de Senatorul Olivier CADIC Convenția fiscală: negocierile vor – demara - în sfârșit ! Convenția fiscală Franța Moldova : Republica Moldova face un pas înainte Guvernul Republicii Moldova a decis să înceapă demararea negocierilor privind proiectul convenției fiscale între Franța și Republica Moldova La ce etapă este Convenția fiscală Franța Moldova? Yaël BRAUN-PIVET alertată privitor la dosarul convenției fiscale moldo-franceze

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !