Dar si

Convenția fiscală : noi demersuri întreprinse de Senatorul Olivier CADIC

Alertat în cadrul vizitei sale în Moldova privitor la absența convenției fiscale între cele două țări, Senatorul Olivier CADIC a interogat Guvernul francez.

CCI FRANCE MOLDAVIE l-a avut drept oaspete, în septembrie  2018, pe Senatorul Francezilor din străinatate, Olivier CADIC în cadrul unui mic-dejun tematic.  

Oportunitatea pentru Președintele Camerei și Ambasadorul Pascal LE DEUNFF să accentueze absența, din anul 2012, a convenției fiscale între Franța și Republica Moldova. 

Aceasta întrebare a fost cu regularitate abordată de Cameră care, în mai multe rânduri, a alertat autoritățile franceze la acest subiect care, în plus de aspectul de transparență, implică riscul dublei impozitari pentru intreprinderile franceze, frânează investițiile noastre in această țară și penalizează schimburile de bunuri și servicii în ciuda faptului ca un acord de liber schimb a fost semnat de Moldova cu Uniunea Europeana.  

Emmanuel SKOULIOS a denunțat vehement ceea ce el consideră să țină deja de un  "relativ laxism al ministerului francez al Economiei și Finanțelor "  pe când autoritățile moldovenești și-au respectat angajamentele aderând la Forumul mondial pentru Transparență și schimbul de informații fiscale ale OCDE, condiție prealabilă negocierii unei noi convenții fiscale. 

Astăzi, doar patru țări ale UE - Malta,  Suedia,  Danemarca si în cele din urmă Franța, care este totuși al 3a investitor străin în țară  - nu dispun de convenție fiscală cu Republica Moldova. 

Susținut de Ambasadorul Franței,  Presedintele CCIFM a  profitat de vizita în Moldova a  Senatorului Olivier CADIC pentru ai comunica necesitatea pentru ca o nouă negociere sa fie inițiată în cel mai scurt timp posibil.  

Senatorul CADIC și-a apropriat imediat  problema subliniind că va face din aceasta prioritatea sa pentru Republica Moldova. Astfel Dlui a depus recent în Senat o interpelare scrisa adresată Ministerului francez al Economiei și Finanțelor.  

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !