CAMERA

Yaël BRAUN-PIVET alertată privitor la dosarul convenției fiscale moldo-franceze

O delegație de parlamentari francezi condusă de Președinta Asambleei Naționale a fost primită la Chișinău la sfârșitul lunii iunie.

Yaël BRAUN-PIVET, Președinta Asambleei Naționale Franceze a fost primită la sfârșitul lunii iunie în Republica Moldova.

Ea a fost însoțită de trei dintre colegii săi, Michel HERBILLON, Vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, Delphine LINGEMANN, Președinta grupului de prietenie Franța-Moldova și Anne GENETET, deputată pentru circumscripția a 11-a a francezilor care locuiesc în afara Franței.

In cadrul  vizitei sale la Alianța Franceză din Moldova, Dna BRAUN-PIVET l-a întâlnit și pe Directorul Camerei, Adrian CIBOTARU.

Ocazie pentru acesta să amintească că mediul de afaceri francez așteaptă încă examinarea și adoptarea, de către cele două Camere ale Parlamentului francez, a textului noului tratat fiscal de evitare a dublei impuneri moldo-francez.

Deși textul a fost parafat de cele două Guverne în urmă cu mai bine de un an și Parlamentul Republicii Moldova l-a adoptat deja, acesta așteaptă în continuare adoptarea sa definitivă de către Parlamentul francez.

Absența unei conventii fiscale împiedică dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări și în special sosirea de noi investitori în Moldova.

Camera și Ambasada Franței în Republica Moldova atrag în mod regulat atenția parlamentarilor și autorităților franceze asupra acestei chestiuni. Nu a existat niciun tratat fiscal în vigoare între cele două țări din 2012.

Un nou text a fost elaborat rapid în urma primirii  la Paris, în februarie 2021, de către Președintele Republicii Franceze, Emmanuel MACRON a Președintei Republicii Moldova, Maia SANDU.

Yael BRAUN-PIVET s-a angajat să urmărească îndeaproape această întrebare.

 

 

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !