Bilantul evenimentului

Receptia 2021 de reînceput de activitate a Camerei: optimismul prezent

Incertitudinile legate de situația sănătății persistă, dar mediul de afaceri moldo-francez privește viitorul cu seninatate.

Membrii și partenerii CCI Franta Moldova s-au adunat pe terasa restaurantului Sisters din Chișinău pentru seara tradițională de revenire la activitate a Camerei.

În ciuda crizei sanitare, această seară a făcut  posibilă reafirmarea voinței Camerei de a-și continua acțiunile de animare a comunității de afaceri moldo-franceze, „prin a nu mai anula nimic dar a continua de a se adapta”, așa cum a subliniat președintele Emmanuel SKOULIOS în discursul sau introductiv.

„Contextul politic local s-a linistit acum, liniile clare care au fost trasate de președintele Maia SANDU și majoritatea sa parlamentară, o nouă echipă de guvernare, deschid noi perspective, precum și relansarea relațiilor bilaterale dinamice dintre Franța și  Moldova ". Prin urmare, Camera ar trebui să-și vadă activitatea în lunile următoare „accelerându-se, odată cu finalizarea anumitor proiecte de investiții preconizate, cu speranța reînnoită de a genera altele noi și, în cele din urmă, de a rezolva  problemele cu care unii încă se confruntă”.

Acest mesaj optimist a fost transmis și de ambasadorul Pascal LE DEUNFF, în ultima sa intervenție în fața comunității de afaceri moldo-franceze înainte de plecarea sa în Slovacia.

Ambasadorul a revenit în discursul sau asupra drumului parcurs în ultimele luni de Moldova,  a reamintit progresele recente realizate în relațiile bilaterale dintre cele două țări - convenția fiscală, convenția privind securitatea socială, sprijin din partea statului francez pentru linia de cale ferată Chișinău-Ungheni, pentru reforma sistemului justitiei și  lupta împotriva corupției, sosirea Agenției Franceze de Dezvoltare ... - și în cele din urmă pentru a mulțumi Camerei și companiilor prezente pentru calitatea relațiilor întreținute în timpul misiunii  sale în Moldova.

Seara, la care a participat și șeful de cabinet al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana TABAN, a continuat pana târziu într-o atmosferă relaxată și prietenoasă.

Linkuri utile

Cocktail cu ocazia începerii unui nou an de activitate : noi întreprinderi franceze se instalează în Republica Moldova Începutul noului an de activitate al Camerei 2020: menținerea legăturii Un nou an de activitate al Camerei : o oportunitate de a evoca dosarele curente CCIFM : 10 ani în serviciul întreprinderilor!

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !