Bilantul evenimentului

Începutul noului an de activitate al Camerei 2020: menținerea legăturii

În ciuda contextului sanitar, Camera a reușit să organizeze evenimentul de început al noului an de activitate în gradina Reședinței Franței.

Traditie  convivială care reuneste membrii, partenerii și prietenii comunității de afaceri franco-moldave pentru începutul noului an de activitate al Camerei de Comerț și indrustrie Franța Moldova, evenimentul  s-a desfășurat în acest an într-un cadru mai restrâns, ținându-se cont de contextul sanitar care rămane incert.

Întâlnirea a avut loc în grădina Reședinței Franței, la invitația Excelenței Sale Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Franței și a soției sale. 

Întâlnirile fizice au fost rare în ultimele luni, iar membrii prezenți au primit cu plăcere această oportunitate de a interacționa direct pentru câteva ore.

Importanța „menținerii legăturilor, a comunicarii” a fost evidențiată și de președintele Camerei, Emmanuel SKOULIOS, în discursul său. Acest lucru a fost, atât pentru Cameră cât și pentru Ambasadă și serviciile acesteia, „un laitmotiv în aceste luni de pandemie și criză sanitară”.

Mulțumind ulterior șefilor companiilor membre ale Camerei care rămân să se confrunte, cu o intensitate mai mult sau mai puțin dureroasă,  cu consecințele acestei crize, Presedintele a subliniat de asemenea eforturile de a menține locurile de muncă într-un context dificil.

Președintele Camerei s-a declarat convins că, deși această criză va aduce fără îndoială schimbări, „economia va redemara pentru că este o necesitate existand un semn de încredere în viitor,  iar Moldova, datorită amplasării sale geografice si a calității resurselor sale umane,  va avea rolul sau de jucat".

Lansand apelul de a rămâne vigilenți în fața epidemiei, Pascal LE DEUNFF a confirmat sprijinul său pentru comunitatea de afaceri franco-moldavă.

Ambasadorul a  indicat că va continua să urmărească, în legătură cu Camera, proiectele care prezintă interes pentru companiile noastre sau interesele economice franceze, în special cel al redactării convenției fiscale între Franța și Republica Moldova. Dlui a spus că este încrezător în evoluția anumitor dosare, în special ce țin de domeniul feroviar și energetic, care ar putea continua să consolideze prezența economică franceză în Moldova în 2021. În cele din urmă a amintit că ramane  la dispoziția companiilor franceze pentru a apăra interesele în Moldova în fața autorităților locale.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !