Interviu  •  Membri

Cyril THERAULAZ : " În lansarea unei afaceri, este important să fii înconjurat de oameni potriviți și să stabilești contactele necesare, pentru a economisi timp "

În fruntea unui grup de peste 1300 de angajați în toată lumea, Cyril THERAULAZ a ales Republica Moldova pentru a stabili aici o nouă unitate industrială a Grupului pe care îl conduce.

CCIFM : Ne puteți prezenta compania WHETEC International ? Grupul din care aceasta face parte ?

Cyril THERAULAZ : Whetec International face parte din Grupul francez T-Concept. Deja de 15 ani, grupul își exercită activitatea în domeniul proiectării și fabricării de cabluri, fascicule, subansambluri electrice și conectori. La momentul actual, oferim o gamă de peste 600 de articole pentru industria auto și alte industrii.

Grupul este prezent în Franța, Elveția, Ungaria, Vietnam, Tunisia, iar acum, și Republica Moldova. Unitățile noastre sunt certificate ISO9001 și IATF.

Cu peste 1.300 de angajați, am realizat o cifră de afaceri de 35 de milioane de EURO în 2018, cu o creștere anuală de 30%.

Pentru a face față acestei creșteri, în anul 2018, cu ajutorul Camerei de Comerț și Industrie France Moldavie, Grupul a deschis o nouă unitate de producere în Republica Moldova, în zona industrială liberă din Strășeni. Începând cu anul 2019, am început să ne extindem.

Astfel, s-au făcut investiții de peste 400 000 € pentru renovarea completă a unităților noastre, pentru instruirea personalului și, în cele din urmă, pentru îmbunătățirea utilajelor, a echipamentelor de producție și de control, sau a mobilierului.

La momentul actual, Whetec International a recrutat peste 40 de angajați și intenționează să angajeze alte 150 de persoane pe termen mediu.

Deci, suntem în căutare de tehnicieni, personal administrativ și de birou. Șaptezeci și cinci la sută din personalul nostru de conducere este format din moldoveni care au plecat în străinătate pentru studii și s-au întors să lucreze în propria lor țară. Noi acordăm o importanță deosebită practicării limbii franceze și oferim instruire în limba franceză în cadrul companiei, toate acestea, pentru a promova comunicarea cu Grupul din Franța și din Tunisia în special, dar și din alte filiale.

În general, fabricăm aici produse pentru clienții din industria auto, construcții, dar și din alte industrii. Dispunem deja de o gamă largă de articole.

CCIFM : De ce ați ales Republica Moldova ?

CT : Din mai multe motive.

Primul fiind poziția geografică a țării la hotarele Uniunii Europene, dar și importanța de a fi mai aproape de clienții noștri din Europa de Est.

De asemenea, am luat în considerare costurile atractive ale forței de muncă și calificările acestora în ansamblu.

În cele din urmă, am ținut cont și de stabilitatea politică pentru a ne securiza producția.

CCIFM : Cum v-a ajutat Camera la demararea activității dvs. în Republica Moldova ?

CT : Primele noastre contacte au fost stabilite cu Camera de Comerț și Industrie France Moldavie, care ne-a informat și susținut în toate demersurile de la prima noastră vizită în țară.

Camera ne-a ajutat în alegerea locului unității de producere în zona industrială liberă din Strășeni, în etapele creării companiei, în selectarea și recrutarea Directorului filialei noastre.

Contactul a fost excelent și ne-am alăturat de îndată Camerei, pentru a putea contribui, în măsura posibilităților noastre, la susținerea noilor investitori care ar putea fi interesați de țară.

CCIFM : Cum vedeți viitorul dvs. ? Care sunt obiectivele dvs.?

CT : Scopul nostru este să ne dublăm activitatea într-un an și, prin urmare, să dublăm și numărul angajaților noștri.

Pe parcurs, intenționăm să înregistrăm această unitate de producere, să o facem să ajungă la o capacitate de producție echivalentă cu cea a unității noastre din Tunisia. Iar în cele din urmă, să obținem certificarea din partea clienților noștri importanți din industria auto, demers aflat în curs desfășurare.

CCIFM : Care ar fi mesajul dvs. pentru alți antreprenori care ar putea fi interesați de Republica Moldova ?

CT : Mesajul este unul foarte simplu. Într-o țară precum Republica Moldova, este esențial ca în lansarea unei afaceri să fii înconjurat de oameni potriviți și să stabilești contactele necesare, pentru a economisi timp. Lucru pe care am reușit să-l facem, grație Camerei de Comerț și Industrie France Moldavie.

 

 

Linkuri utile

Whetec, noul producător industrial francez din Republica Moldova, se alătură Camerei ! Whetec International inaugurează noua sa unitate de producere din Strășeni Whetec International certificată IATF 16949

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !