Bilantul evenimentului  •  Membri

Whetec International inaugurează noua sa unitate de producere din Strășeni

Whetec inaugurează noua sa unitate de producere din Strășeni

Înființată la începutul anului 2018, în Zona Industrială Liberă de la Strășeni, Whetec International, filiala Grupului francez T-Concept specializat în proiectarea și fabricarea cablajelor electrice, în special pentru industria de automobile, și-a inaugurat noua unitate de producere în prezența Directorului General al Grupului, Cyril THERAULAZ, a Primarului orașului Strășeni, Valentina CASIAN, a Președintelui Camerei de Comerț și Industrie France Moldavie, Emmanuel SKOULIOS, dar și a altor membri ai CCIFM.

Printre invitații Directorului General s-au numărat, de asemenea, numeroși angajați ai Grupului T-Concept, care au venit direct din Franța, pentru a fi găzduiți de responsabilul de noua unitate industrială din Moldova,Alexandr MAGNET, colaboratorii locali, precum și de familiile acestora.

La etapa actuală, în cadrul unității de producere de la Strășeni activează patruzeci de persoane, iar întreprinderea își propune ca numărul angajaților să crească până la 150.

Investiția totală în amenajarea și renovarea unității de producere a consituit peste 400 000€, întreprinderea propunându-și ca în anul curent să crească suma acesteia prin achiziționarea și instalarea echipamentelor industriale. 

CCI France Moldavie a însoțit și a susținut decizia Whetec International de a se instala în Republica Moldova, în cadrul Zonei Economice Libere de la Strășeni începând cu sfârșitul anului 2017. Întreprinderea se numără printre membrii Camerei, iar Cyril THERAULAZ a devenit membru al Consiliului de Administrație.

Înființarea Whetec International la Strășeni reprezintă o multitudine de avantaje pentru această localitate din apropierea Chișinăului, așa cum a menționat și Primarul orașului, afirmând că Primăria Municipiului Strășeni va asigura o relație cooperantă, în sprijinul atât a administrației, cât și personalului angajat.

Invitații au avut ocazia de a vizita sediul întreprinderii înainte de a se reuni la un cocktail oferit din partea administrației.

 

Linkuri utile

Whetec, noul producător industrial francez din Republica Moldova, se alătură Camerei ! Whetec International certificată IATF 16949

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !