Noi membrii

Top Agro vizează piața franceză

Grupul Top Agro s-a alăturat Camerei cu un obiectiv, cel de a se face cunoscut și de a se dezvolta pe piața franceză.

După ce a studiat economia în București, România, Stefan POPA, un tânăr antreprenor din Cornești, raionul Ungheni, s-a întors să se stabilească în Republica Moldova pentru a prelua afacerea de grădinărit de familie.

Acum conduce Top Agro Grup, o cooperativă agricolă antreprenorială creată în 2015 care reunește 5 fermieri profesioniști, recunoscuți pe piața locală.

Top Agro produce în special legume, plante rădăcinoase și tuberculi, zămoși și diferite fructe cu sâmburi. De asemenea, asigură depozitarea acestora în depozitele sale frigorifice, ambalarea acestora și distribuția lor angro pe piața locală sau pentru export.

Activitatea de bază a Grupului Top Agro este astfel orientată către cultivarea, prelucrarea și depozitarea la rece a fructelor și legumelor, pe baza celor mai noi tehnologii și a celor mai bune practici internaționale ale certificărilor GLOBALG.A.P.

Orientat cu hotărâre către calitate, Top Agro vede o creștere regulată a volumului de mărfuri precum și a cifrei de afaceri (2019 - 30.143.301 MDL, 2020 - 53.593.371 MDL, 2021 - 58.158.696 MDL).

Grupul Top Agro este astfel prezent de 5 ani pe piețele europene, în special în România unde își desfășoară 80% din exporturi către peste o mie de magazine Penny și Mega Image. Top Agro exportă și în Croația, Polonia, Slovenia, Lituania și, de asemenea, în Rusia.

Investind în tehnologii moderne, compania a construit un depozit frigorific modern și o cameră de sortare. Este singura cooperativă din Moldova care folosește cutii IFCO, soluții reutilizabile pentru depozitarea și transportul produselor proaspete.

Obiectivul declarat al companiei este să-și direcționeze acum o parte din exporturile către Franța, unde speră să vândă 30 până la 40% din volumele sale în viitor. Pentru cooperativă, Franța este o piață care oferă o posibilitate și mai sigură de integrare pe piața europeană.

Grupul s-a alăturat recent CCI Franta Moldova pentru a găsi o susținere în abordarea si recunoașterea pe aceast nouă piața.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !