Bilantul evenimentului

Tichetele de masă în meniul întrevederii cu Prim-ministrul

Preocupați în continuare de perspectivele de dezvoltare ale companiilor franceze ce operează cu tichetele de masă, Ambasadorul Franței și Președintele Camerei au solicitat o întrevedere cu Prim-ministrul.

Decizia autorităților moldovenesti de a supune tichetele de masă contribuțiilor sociale continuă să preocupe atât companiile franceze, Up Moldova și Edenred Moldova, cât și angajații sau companiile beneficiare de acest serviciu.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion CHICU, a acordat anterior o întrevedere celor două companii carora le-a propus solutia de majorare a valorii tichetului de masă de la 45 de lei la 55, fără posibilitatea însa de a revedea principiul taxarii.

Aceasta propunere fiind considerată insuficientă, o nouă întâlnire a fost organizată la data de 2 ianuarie, la inițiativa Prim-ministrului, cu reprezentanții companiilor franceze, în prezența Excelenței Sale Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Franței și Președintele Camerei, Emmanuel SKOULIOS. La întâlnire a participat și Ministrul Finanțelor Republicii Moldova, Serghei PUSCUTA.

Pe parcursul unei întrevederi de lunga durata Ambasadorul Franței a ținut să reitereze preocuparea autorităților franceze cu privire la acest subiect. Prim-ministrul a amintit ca decizia luată în august 2019 este inclusă în acordul de finanțare a țării încheiat cu FMI, si fiind parte al acestui acord este imposibil de a exclude taxarea tichetelor de masă.

Prim-ministrul a ținut însa să asigure cele două companii că este dispus, în funcție de evoluarea activității acestora în primele luni ale anului, să identifie alte soluții pentru a pereniza activitatea acestor investitori străini în țară.

In acest sens au fost enuntate unele propuneri de către Președintele Camerei și de reprezentantii companiilor prezente, propuneri pe care Prim- ministrul s-a angajat să le analizeze până în luna martie, când ar putea fi organizată o nouă întrevedere.

 

 

 

Linkuri utile

CCI France Moldavie își exprimă îngrijorarea cu privire la viitorul tichetelor de masă Tichetele de masă: studiul care recomandă abandonarea proiectului de impozitare

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !