Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Prima întrevedere cu noul Ministru al Economiei și Infrastructurii

La inițiativa Ambasadorului Franței, a fost organizată o primă întrevedere cu noul Ministru al Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Vadim BRÂNZAN.

La 1 Iulie curent, a avut loc o întrevedere a noului Ministru al Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Vadim BRÂNZAN, cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova,Pascal LE DEUNFF.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie France Moldavie, Emmanuel SKOULIOS, precum și Florent DOBA, Director Adjunct al Serviciului Economic pentru Belarus, Republica Moldova și Ucraina, au participat la rândul lor, la această întrevedere care a reprezentat o ocazie de a stabili primul contact cu reprezentanții Ministerului.

La doar câteva zile după desemnarea sa, noul Ministru a prezentat prioritățile noului Guvern în sectoarele pe care le gestionează, și anume : demonopolizarea anumitor ramuri ale economiei naționale, lupta contra corupției și a tranzacțiilor dubioase, privatizarea proprietății publice și dezvoltarea economiei naționale.  

Ministrul a menționat că va susține implementarea politicilor de reglementare a mediului economic, asigurând astfel, menținerea unui sistem echitabil, competitiv și nediscriminatoriu, precum și promovarea economiei de piață și garantarea unui mediu comercial viabil și competitiv.

La rândul său, Ambasadorul Franței a ținut să reamintească importanța majoră a investițiilor franceze în Republica Moldova, exprimându-și dorința de a le vedea dezvoltându-se și mai mult, precum și aspirația ca schimburile comerciale dintre cele două țări să se intensifice.

În acest context, dumnealui a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă unele întreprinderi franceze în prezent, pentru care și-ar fi dorit o susținere din partea noilor autorități, cu scopul de a le rezolva.

Acesta a precizat demersurile întreprinse atât de Ambasadă, cât și de CCIFM pentru încheierea cât mai rapidă a convenției fiscale dintre cele două țări.

În cele din urmă, Excelența Sa a evocat interesul său manifestat față de proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare a țării, care, de altfel, ar putea beneficia în curând de un sprijin important din partea autorităților franceze cu condiția că noile autorități de la Chișinău își doresc acest lucru.

La rândul său, Președintele Camerei a menționat că CCIFM este deschisă spre colaborarea cu noile autorități în contextul procedurilor care ar putea fi implementate pentru implicarea mediilor de afaceri, în special a celor reprezentate de investitorii străini, dar și spre punerea în aplicare a reformelor economice ce urmează a fi lansate.

Astfel, Președintele CCIFM l-a invitat pe Ministrul Vadim BRÂNZAN, la următorul mic-dejun tematic care va fi organizat în luna septembrie și care îi va oferi posibilitatea de a întâlni comunitatea de afaceri moldo-franceză și de a-și expune prioritățile sale și ale noii guvernări în ceea ce privește domeniul economic.

 

Fotografie : Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !