Noi membrii

Moldova, cealaltă țară a brânzeturilor

Dacă brânzeturile sunt, fără îndoială, o bijuterie a mesei franceze, Moldova are acum și propriul platou de brânzeturi… „fabricat in Moldova”.

Platoul de brânzeturi francez este unic prin diversitatea și aromele sale, iar datorita unui francez care s-a îndrăgostit de Moldova în urmă cu 30 de ani, această țară descoperă astazi brânzeturi noi, care miros bine a  țară, a fermă și a lapte.

Alături de soția sa Tatiana, Thierry ERNST este stabilit în țară de mulți ani. Foarte implicat în acțiunea umanitară, Thierry ERNST lucrează de mai bine de 15 ani la un proiect social în beneficiul locuitorilor satului Horodiste din raionul Rezina.

Dar, ca toți francezii adevarati, - tara cu cel mai mare consum de cascavaluri din lume, cu o gamă de peste 1.200 de varietati! - lui Thierry îi lipseau acele arome cu totul deosebite care contribuie, însoțite de un pahar de vin, la convivialitatea meselor franceze.

Thierry s-a angajat astfel  să co-fondeze „Fromage - Fabricat în Moldova” și să înființeze o fabrică de brânzeturi artizanale la Horodiste, să cumpere lapte de vacă și de capră de la locuitorii satului și a unui sat învecinat, participând astfel la îmbunătățirea veniturilor a cincisprezece familii, dar si la  introducerea de noi gusturi pentru moldoveni.

„Fromage - Fabricat în Moldova” este înainte de toate un proiect de economie socială și solidară care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populațiilor defavorizate.

Thierry are acum alte proiecte precum fabricarea dulcețurilor sau siropurilor franțuzești.

În prezent își vinde brânzeturile pe piețele din Republica Moldova - îl puteți întâlni în special la Piața Agricultorilor EcoLocal din Chișinău în fiecare sâmbătă dimineață, sau plasați o comandă pe site-ul său: Fromage.md

Camera îi ureaza bun venit și mult succes în diversele sale initiative care contribuie la susținerea mai multor familii din Republica Moldova.

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !