Actualitatile membrilor

Lafarge Moldova inaugurează un nou Centru de Inovații la Chișinău

Lafarge Moldova, membru al LafargeHolcim, lider mondial în domeniul materialelor și soluțiilor în construcții, a inaugurat astăzi un nou Centru de Inovații la Chișinău.

Lafarge Moldova, membru al LafargeHolcim, lider mondial în domeniul materialelor și soluțiilor în construcții, a inaugurat astăzi un nou Centru de Inovații la Chișinău.

Centrul face parte din rețeaua internațională de laboratoare de cercetări în construcții a LafargeHolcim, creat pentru a valorifica experiența globală și know-how-ul tehnic al Grupului pentru a dezvolta soluții de construcție adaptate caracteristicilor unice ale piețelor locale.

200 de ingineri lucrează zilnic în Lyon la Centrul de Cercetare al Grupului, căutând soluții optime pentru a anticipa și satisface așteptările și nevoile clienților noștri pentru a face față provocărilor secolului XXI.

Noul Centru de Inovații din Chișinău este canalul prin care soluțiile și tehnologiile moderne născute în Lyon ajung la consumatorul final din Republica Moldova.

Unele soluții sunt fost deja implementate pe piața Republicii Moldova sau urmează a fi în curând implementate, după cum a subliniat Jean-Michel PONS, Director General Lafarge Moldova și Pierre DELEPLANQUE, Responsabil regional LafargeHolci pentru țările emergente din Europa.

Jean-Michel PONS a precizat și despre produsele Grupului ce țin de construcția drumurilor durabile la un preț scăzut, despre betonul folosit pentru straturile de bază a drumurilor și pentru stabilizarea solurilor, betonul decorativ pentru uz interior și exterior și betonul de ultra înaltă performanță - BUIP.

De asemenea, acesta a ținut să menționeze faptul că Grupul propune municipalităților servicii orientate spre protecția mediului înconjurător, prin co-procesarea și transformarea deșeurilor în combustibili alternativi și materii prime utilizate în procesul de fabricare a cimentului.

Lafarge Moldova este prezentă pe piața locală din 1999, activând în trei locații: Uzina de ciment din Rezina, Centrul de Inovații din Chișinău și Terminalul de ciment din Comrat.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !