Membri  •  Actualitatile membrilor

Lafarge Moldova : 8 ani de activitate fără accidente!

CCI FRANCE MOLDAVIE a participat la un eveniment organizat de Lafarge Moldova pentru a celebra 8 ani de activitate fără accidente regretabile. Acest bilanț excelent este rezultatul efortului comun și zilnic al tuturor echipelor (angajați, contractanți și transportatori) care activează în toate locațiile grupului din Republica Moldova.

CCI FRANCE MOLDAVIE a participat la un eveniment organizat de Lafarge Moldova pentru a celebra 8 ani de activitate fără accidente regretabile. Acest bilanț excelent este rezultatul efortului comun și zilnic al tuturor echipelor (angajați, contractanți și transportatori) care activează în toate locațiile grupului din Republica Moldova.  

Aceste rezultate au fost posibile prin : 

  • Implementarea stardardelor de Sănătate şi Securitate ale Grupului: Lafarge Moldova a implementat 12 standarde de securitate  cu scopul de a asigura un mediu sănătos de lucru pentru fiecare persoană, care lucrează în cadrul şantierelor Lafarge Moldova ; 
  • Angajamentul şi vizibilitatea înaltă a managementului în şantier: Pentru a atinge o vizibilitate înaltă a echipei manageriale în şantiere, fiecare manager efectuează vizite săptămânale în teren, unde discută cu oamenii din şantier despre munca îndeplinită, precum şi despre regulile ce trebuie respectate.
  • Implicarea personală a fiecărui colaborator al întreprinderii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de securitate: toţi angajaţii Lafarge Moldova fac vizite lunare în toate zonele pentru a identifica riscurile potenţiale, a discuta despre ele cu responsabilii de zonă şi a defini acţiunile corective spre implementare.
  • Îmbunătăţirea permanentă a cunoştinţelor în materie de securitate: pentru a creşte nivelul de cunoştinţe în materie de sănătate şi securitate în companie este implementat un proces continuu de formare: instructaje introductive, training-uri, exerciţii practice, etc:
  • Extinderea cerinţelor de Sănătate şi Securitate în Muncă dincolo de şantierele noastre. Peste 100 dispozitive GPS monitorizează viteza de circulaţie a camioanelor  care au parcurs peste 30 millioane km timp de 8 ani în condiţii de securitate. 

"Suntem fericiţi şi mândri că am împlinit 8 ani de lucru fără accidente" a declarat  Jean-Michel PONS, Director General Lafarge Moldova. "În acelaşi timp noi ne simţim şi mai responsabili pentru menţinerea durabilă a acestui rezultat în viitor." 

Realizările companiei au fost, de asemenea, recunoscute de cele mai înalte autorități naționale din Moldova. Astfel, începând cu 2013, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova acordă anual Lafarge Moldova Trofeul de Excelenţă pentru performanţe deosebite în domeniul sănătaţii și securităţii.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !