Bilantul evenimentului

Întâlnirile de Afaceri "Franța - Moldova - Ucraina": un frumos succes

Les Rencontres Business "France - Moldavie - Ukraine" ont été l'opportunité d'échanges fructueux et encourageants.

Întâlnirile de afaceri „Franța - Moldova - Ucraina” care au avut loc la Chișinău, au fost organizate ca urmare a primelor schimburi intervenite la Kiev, la sfârșitul lunii noiembrie 2018.

La acea data, Președintele Camerei, Emmanuel SKOULIOS, Ambasadorul Franței, Pascal LE DEUNFF și Antoine GABIZON, Președintele Mobiasbanca - Grupul Société Générale s-au deplasat în Ucraina pentru a prezenta membrilor CCI franco-ucrainene (CCIFU) oportunitățile de investiții și comert pe piața din Moldova.

Aceste schimburi au făcut parte dintr-o strategie definită împreuna cu Ambasadei Frantei dar si cu serviciile sale economice, pentru promovarea oportunităților economice oferite de piața din Moldova în regiune, în România și în Ucraina. O întâlnire, a cărei dată nu a fost încă fixată, ar putea fi organizată și la Moscova, în parteneriat cu CCI Franța - Rusia. Principiul organizarii acesteea a fost acceptat.

Primele întâlniri au generat deja un interes nou pentru Moldova din partea companiilor franceze cu sediul în România sau Ucraina.

Întâlnirea care a avut loc pe 7 noiembrie la Chișinău, la care a luat parte din nou Ambasadorul Frantei, a fost astfel o continuare logică pentru întărirea primelor legături între comunitățile de afaceri franco-ucrainene și franco-moldave.

Delegația ucraineană a fost condusă de catre Gérard de LA SALLE, administratorul CCIFU. A fost prezent și secretarul general, Édouard DORGÈS, precum și mai mulți reprezentanți ai companiilor franceze prezente în Ucraina, implicați în sectoarele agriculturii și industriilor agroalimentare, turismului, asigurărilor pentru companii și expatriați,  asistenta în dezvoltarea afacerilor și sprijin pentru export, consultanță strategică și management / organizare, restructurare.

Fiecare participant a prezentat compania și activitatea sa, a obtinut informații macro-economice despre cele două țări (Florent DAUBA), despre oportunitățile oferite de Acordul de liber schimb încheiat intre Moldova si Uniunea Europeană și multe alte avantaje oferite de țară (Stéphane BRIDÉ), despre oportunităților pieței agricole moldovenești prin soluția Agrobourse 360 ​​(Olga LEVITSCAIA), și au l uat cunostinta cu oportunitățile și mizele oferite de piața ucraineană (Gérard de LA SALLE, Édouard DORGÈS și Pascal HÉRONIMUS).

Ambasadorul Franței, Pascal LE DEUNFF, a vorbit despre situația politică din Moldova și despre relațiile țării cu Uniunea Europeană, în special cu Franța.

Ziua s-a încheiat cu schimburi B2B in cadrul unui prânz oferit de Ambasadorul Franței. A fost deasemenea evocata posibilitatea organizării unor noi întâlniri de afaceri între cele două Camere anul viitor la Kiev.

Linkuri utile

Prezentarea pieții și a oportunităților moldovenești la Kiev

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !