Fundația Orange Moldova celebrează cea de-a 10a aniversare

Ocazia de a prezenta acțiunile întreprinse pentru a ameliora condițiile de viață din țară.

”Proiectele realizate de Fundaţia Orange Moldova au un impact major şi de durată asupra dezvoltării societăţii. Datorită acestor acțiuni, reuşim să investim în oameni şi în proiecte de durată, pentru a construi un viitor aici, în Moldova”, explică Julien DUCARROZ, Director General al Orange Moldova. 

Ameliorarea vieții a 400.000 de oameni

 

Timp de 10 ani, Fundația Orange Moldova a ajutat aproximativ 400.000 de locuitori din Republica Moldova:

  • mii de studenți au acces la infrastructura digitală modernă,
  • sute de tineri primesc burse care le permit să își continue studiile,
  • mii de copii se nasc în condiții mai sigure,
  • sute de femei reușesc să-și înceapă propria afacere,
  • și zeci de profesori contribuie la construirea unui sistem de învățământ de calitate.

Fundaţia reuşeşte să fortifice statutul Orange Moldova de operator digital şi social-responsabil prin dezvoltarea proiectelor în trei domenii cheie: educaţie digitală, ajutor social şi cultură.

Investirea în educaţie

 

Educaţia digitală este domeniul cheie în care se investeşte cu prioritate proiectele implementate sub umbrela Orange Digital School asigură accesul pentru mii de studenţi şi profesori la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate în domeniul tehnologiilor informaţionale.

 Clasa viitorului, Bursele STEM pentru profesorii de informatică din zonele rurale şi Orange Wi-Fi Cafe sunt câteva dintre proiectele majore în domeniul educaţiei.

Modernizarea sistemului de sănătate

 

Portofoliul Fundației include o serie de proiecte ce asigură accesul oamenilor la servicii medicale de calitate, prin dotarea instituţiilor medicale cu aparate performante, cum este tomograful donat Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, amenajarea şi echiparea completă a unei săli de naşteri la Institutul Mamei şi Copilului, renovarea şi dotarea Departamentului de pediatrie a Spitalului Clinic Municipal din Bălţi cu un aparat Roentgen, cel mai performant echipament medical de această clasă existent în Moldova şi primul utilaj de acest tip instalat din Europa etc.

Susţinerea persoanele dezavantajate

 

Datorită burselor oferite de Fundaţia Orange, 400 de tineri din familii social-vulnerabile au reuşit să obţină o profesie şi să se încadreze pe piaţa muncii aici, acasă.

 Alte 4500 de femei au primit şansa unui trai mai bun şi fără violenţă, cu ajutorul granturilor obţinute în proiectul "Women Act and Win".

Implicarea prin voluntariat

 

În fiecare an, 10% din numărul total al angajaţilor Orange se implică în acţiuni de voluntariat. Lansat în decembrie 2010 ca parte a strategiei de responsabilitate social-corporativă Orange, programul de voluntariat a prins contur şi s-a fortificat într-o entitate cu un program amplu, un plan de acţiuni bine stabilit şi titlu simbol – Ne Pasă.

 Sursă: Fundația Orange Moldova

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !