Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Camera l-a avut drept invitat pe noul Ambasador al Franței în Republica Moldova

După adunarea productivă a primului Consiliu economic al Ambasadei, CCI FRANCE MOLDAVIE l-a invitat pe Excelența Sa Dl. Pascal LE DEUNFF, noul Ambasador al Franței în Republica Moldova, pentru a deschide ciclul anual al micilor-dejunuri.

Prezentat de Președintele Camerei care s-a arătat bucuros de dinamica cooperării și dialogul dus încă de la sosirea ambasadorului cu mediul de afaceri franco-moldav, Pascal LE DEUNFF, și-a dorit, inițial, să adreseze un prim mesaj prin comunicarea reformelor actuale angajate de Franța pentru a restaura competitivitatea economică a țării și a întreprinderilor franceze.

După ce a amintit prioritățile noului Președinte al Republicii Franceze și a Guvernului – adaptarea legislației muncii, consolidarea finanțelor publice, scăderea taxelor fiscale a francezilor, consolidarea investițiilor, tranziția energetică - Pascal LE DEUNFF a menționat că Franța își dorește, de asemenea, realizarea Republicii Moldova, realizarea, în opinia sa, semnifică continuarea deschiderii europene și a instaurării statului de drept, baza tuturor progreselor economice și sociale.

În cele din urmă a evocat schimburile economice și comerciale dintre Franța și Republica Moldova. Dacă cifrele nu reflectă în mod veridic realitatea investițiilor franceze și a schimburilor culturale dintre cele două țări, rămâne faptul că acestea se pot îmbunătăți în mare măsură.

Astfel, ambasadorul a avut o părere favorabilă în angajamentul dialogului direct, continuu și constructiv între Ambasadă, serviciile de Stat competente și Cameră, care reprezintă comunitatea de afaceri franco-moldavă, astfel încât comunicarea mesajelor și colaborarea cu autoritățile locale să fie mai facilă pentru a avansa spre reformele necesare pentru a spori atractivitatea țării.

Discursul acestuia a fost urmat de un schimb de păreri cu directorii de întreprinderi prezenți care și-au comunicat preocupările, așteptările dar și sugestiile pentru ca Republica Moldova să se bucure de succes.

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !