Business info  •  Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Barometrul de afaceri trimestrial afectat de contextul politic și social

Rezultatele Barometrului Moldovenesc de Afaceri a CCI FRANCE MOLDAVIE/MDW/Magenta Consulting/Pentalog au fost prezentate în timpul unei conferințe de presă care a avut loc în cadrul agenției Infotag.

Rezultatele Barometrului Moldovenesc de Afaceri a CCI FRANCE MOLDAVIE/MDW/Magenta Consulting/Pentalog au fost prezentate în timpul unei conferințe de presă care a avut loc în cadrul agenției Infotag.

Mișcările contestatare politice și sociale ce au precedat formarea noului Guvern al Republicii Moldova la începutul anului, incertitudinile asupra situației macro-economice și financiare a Republicii Moldova, lipsa unui acord cu FMI și absența ajutoarelor internaționale cauzate de vizibilitatea redusă a reformelor profunde mult așteptate, au afectat în mare măsura tendințele generale ale barometrului de afaceri pe parcursul celui de-al patrulea trimestru 2015.

Această conferință de presă a servit drept ocazie pentru reprezentanții CCI FRANCE MOLDAVIE și ai Asociației de Cooperare Economică Moldo-Germană (MDW) să amintească totuși că această anchetă este una de conjunctură și măsoară percepția șefilor de întreprinderi în privința diferitor indicatori la un moment dat. Aceasta oferă o estimare orientativă, iar autoritățile trebuie să de-a dovadă de vigilență în acest sens. Republica Moldova rămâne un teritoriu favorabil și propice pentru investitorii străini, țara dispune de mai multe atuuri. Aceștia au încurajat autoritățile din Republica Moldova spre implementarea rapidă a măsurilor în vederea asigurării stabilității politice, a stabilității sociale și a celei financiare astfel încât întreprinderile să aibă condiții pentru a investi și să capete încredere în instituțiile de stat. De fapt, întreprinderile străine sunt cei mai buni ambasadori ai Republicii Moldova și au cele mai bune capacități de reinvestire în această țară. CCI FRANCE MOLDAVIE și Asociația de Cooperare Economică Moldo-Germană au drept misiune să le consilieze în procesul de integrare în această țară.

Consultați aici rezultatele Barometrului Moldovenesc de Afaceri.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !