Bilantul evenimentului  •  CAMERA

AG 2018 : CCI FRANCE MOLDAVIE va celebra cea de-a 10-a aniversare !

Adunarea Generală 2018 a CCI France Moldavie a avut loc joi, pe 7 iunie la Studioul Orange din Chișinău. Membrii Camerei au avut oportunitatea de a face bilanțul activității și a proiectelor instituției în prezența Excelenței Sale, Dl. Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Franței în Republica Moldova.

Adunarea a fost deschisă de Președintele Camerei Dl Emmanuel SKOULIOS, care a ținut să sublinieze faptul că instituția va celebra anul acesta cea de-a zecea aniversare, o aniversare care va fi sărbătorită la un cocktail în luna septembrie. În primul rând, Dl Emmanuel SKOULIOS, a dorit să le mulțumească membrilor fără de care  această inițiativă nu s-ar fi realizat și fără de care Camera nu ar fi existat astăzi. 

Astfel, s-au prezentat numeroase ilustrații în sprijinul Camerei, despre realizările și activitățile efectuate de la înființarea sa, indicând că la momentul actual, Camera și-a asigurat pe deplin vocațiile sale " să federeze, să stimuleze  și să promoveze prezența economică franceză în țară, să contribuie la dezvoltarea schimburilor economice și comerciale dintre Franța și Moldova prin difuzarea informațiilor diverse despre țară și prin propunerea unei oferte de servicii către întreprinderi, iar în caz de necesitate, să apere interesele companiilor franceze din țară, cu sprijinul Ambasadei și al serviciilor sale "

În acest sens, s-au menționat relațiile excelente și eficacitatea lucrului realizat împreună cu Ambasadorul Franței, de la sosirea acestuia în Moldova la sfârșitul anului 2017. Președintele Camerei a menționat că" Chiar de la întâlnirea care a avut loc  la începutul anului, sub conducerea Consiliului Economic al Ambasadei, au fost întreprinse acțiuni comune de succes". 

" Acestea fac parte dintr-un context economic mai favorabil și mai promițător decât în anii trecuți, care deschid noi oportunități pentru companiile franceze ", a adăugat Dl Emmanuel SKOULIOS , menționând că recent, s-au alăturat noi membri ai Camerei și că numeroși investitorii francezi se vor stabili în țară în lunile ce urmează. 

Dl. Pascal LE DEUNFF, a subliniat că dezvoltarea schimburilor economice dintre Franța și Moldova ce servesc drept apărare a intereselor economice franceze în țară, au fost prioritatea sa și că în cele din urmă, a realizat o prezentare completă a situației politice și economice a Moldovei, înainte ca rapoartele financiare pentru anul 2017 ale Camerei, raportul Cenzorilor și bugetul estimat pentru anul 2018, să fie prezentate și adoptate în unanimitate. 

Accesați raportul de activitate pentru anul 2017 și perspectivele anului 2018 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !