Bilantul evenimentului

Adunarea Generală a CCI France International: schimburi și perspective

AG a CCI France International este întotdeauna oportunitatea de a se angaja în schimburi de opinii interesante și de a deschide noi oportunități.

ea de-a 115-a Adunare Generală a CCI France International  a avut loc la Paris pe 28 iunie.

Acesta a reunit Președinții, Administratorii și Directorii a aproape 85 de Camere de Comerț și Industrie franceze din străinătate (CCI FI). CCI Franța Moldova a fost reprezentată  de către Președintele său.

Evenimentul a reprezentat oportunitatea de a face bilanțul anului trecut, de a dialoga cu partenerii rețelei și de a discuta perspective și proiecte.

După o perioadă de tranziție în calitate de  „membri asociați”, trei noi camere au devenit membre cu drepturi depline ale CCI France International: Panama, Tanzania și Uruguay.

Rețeaua este acum alcătuită din 125 CCI franceze în 95 de țări.

La sfârșitul dimineții a fost numit și un nou Consiliu de Administrare.

A fost ales un nou președinte al CCI France International. Acesta este Arnaud VAISSIÉ, Fondator și CEO al companiei International SOS, care ocupase deja această funcție timp de 6 ani, din 2013 până în 2019.

Îi urmează lui Renaud BENTÉGEAT care a deținut timp de 3 ani Președinția CCI France International.

În cadrul acestei Adunări Generale, Președinții, Administratorii  și Directorii au putut, de asemenea, să se angajeze în schimburi interesante pe zone geografice. În cadrul acestor întâlniri, au fost realizate contacte interesante care deschid perspective pentru Camera de Comerț și Industrie Franta-Moldova, în special cu CCI FI din Lituania - Președintele acesteia, Anthony POULLAIN, va asigura acum coordonarea zonei -, dar si cu cei ai Camerelor din România și Bulgaria, unde vor avea loc întâlniri bilaterale,  în mod normal în toamna și primăvara viitoare. Reprezentanții companiilor franceze ar trebui să fie interesati acum și de piața moldovenească, datorită în special demarării procedurii de aderare a țării la Uniunea Europeană. Unele companii sunt deja în contact direct  cu Camera noastră.

La invitația Senatorului pentru cetățenii francezi din străinătate, Olivier CADIC, președinții Camerelor au putut să-și exprime și un anumit număr de preocupări, în principal privind îmbunătățirea luării în considerare a rolului Camerelor de către Business France. Această întâlnire i-a permis Președintelui CCI Franța Moldova să aiba o scurta discutie cu senatorul Olivier CADIC cu privire la proiectul acordului franco-moldovenesc de evitare a dublei impuneri,  mult așteptat de comunitatea de afaceri franceză din Moldova. Acest dosar a fost urmărit îndeaproape de senatorul CADIC. Acesta rămâne să fie adoptat de cele două parlamente din Franta si din R. Moldova.

Linkuri utile

CCI France International și-a reînnoit Consiliul de Administrație CCI FRANCE MOLDAVIE a participat la Adunarea Generală a CCI FRANCE International CCI FRANCE MOLDAVIE a participat la Adunarea Generală a CCI FRANCE International

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !