Noi membrii

Un nou investitor francez, SAFRECO, alege Republica Moldova

Inițiativă inovatoare a noului investitor francez : Éric COMPAGNON se stabilește în Republica Moldova pentru a produce Șofran.

Încântat de excepționala productivitate a solurilor Republicii Moldova și de costurile rezonabile ale forței de muncă, Éric COMPAGNON a ales să-și creeze propria întreprindere în Sudul Moldovei pentru a produce acolo șofran.

Șofranul este un condiment extras dintr-o varietate de specii de crocus. Originea sa vine din Orientul Mijlociu și este utilizat atât în gastronomie, cât și în farmacologie. 

La momentul actual, prima țară din lume producătoare de șofran este Iran. India, Grecia, Maroc, Spania, Italia și Franța, produc și ele acest condiment.

Producția mondială este estimată la aproximativ 120 de tone pe an, ceea ce îl face să fie un condiment rar, cu valoare adăugată înaltă, dar care din păcate, este predispus contrafacerii.

Éric COMPAGNON, care dispune deja de clienți potențiali în special în Franța, dorește să investească în Republica Moldova, în cultura unui șofran de excelență.

Prima recoltă este așteptată în toamna anului 2019.

Camera este deosebit de încântată să primească Grupul SAFRECO printre membrii săi. Aceasta a acompaniat fondatorul grupului SAFRECO, încă de la sosirea acestuia în Republica Moldova, iar astăzi, îi urează mult succes în această inițiativă, care va contribui la o mai bună promovare a calității agriculturii Republicii Moldova.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !