Actualitatile membrilor  •  Business info

Société Générale : acord de vânzare a băncii din Republica Moldova

Prezent în Republica Moldova din anul 2007, grupul francez Société Générale tocmai a oficializat un acord de vânzare a filialei sale din Republica Moldova, către grupul ungar OTP.

Grupul bancar francez Société Générale, a anunțat la data de 5 februarie 2019, semnarea unui acord cu grupul ungar OTP, ce prevede cedarea participației sale majoritare în filiala sa din Republica Moldova, Mobiasbancă, o operațiune ce face parte din cadrul planului său de reorientare strategică. Tranzacția, a cărei valoare nu a fost specificată, urmează să se finalizeze în următoarele luni, după obținerea tuturor autorizațiilor de reglementare.

Aceasta ar trebui să aibă un impact pozitiv estimat la aproximativ 1 punct de bază asupra ratei de capital CET1 și un impact negativ de aproximativ -28 milioane de euro, asupra rezultatelor financiare din trimestrul al patrulea al anului 2018, suma a fost deja inclusă în costurile excepționale anunțate la data de 17 ianuarie, de către Grupul Société Générale.

Pe lângă aceasta, Société Générale și OTP Bank au semnat un acord de prestare a serviciilor reciproce, din care face parte Ungaria și în curând, Bulgaria și Croația. Albania, Serbia și Republica Moldova, vor face și ele parte din acord, după finalizarea tranzacțiilor. Acest acord cuprinde diferite domenii de activitate, cum ar fi servicii bancare de investiții, piață, finanțare și tranzacții.

Vânzarea băncii Mobiasbancă face parte dintr-o mișcare mai extinsă de reorientare a activităților celei de-a treia bănci franceze, în ceea ce privește capitalizarea bursieră, și vânzarea în prezent, a mai multor filiale de ale sale în Europa de Est (Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Albania).

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !