Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Republica Moldova, țara oportunităților pentru investitori

În cadrul micului său dejun tematic, Camera de Comerț și Industrie a avut în calitate de invitat pe Rodica VERBENIUC, Director General al Agenției de Investiții.

Participanții la ultimul mic dejun tematic organizat de Cameră, au avut posibilitatea de a fi prezenți la o prezentare destul de bogată și interesantă a avantajelor pe care le oferă Republica Moldova investitorilor străini.

Cu o fermă convingere, Directorul General al Agenția de Investiții, Rodica VERBENIUC, și-a luat angajamentul ca în prima parte a zilei să prezinte atât evoluțiile recente privind situația economică din Moldova, în special avantajele oferite investitorilor străini, cât și sectoarele economice cele mai importante.

Economia Republicii Moldova se îmbunătățește treptat, iar indicatorii macroeconomici sunt bine orientați. Agenția de rating internațional Moody’s a re-evaluat ratingul țării de la „B3“ la „economie stabilă“, astfel calificativul obținut ar trebui să trezească un nou interes investitorilor străini, în special francezilor, care se află deja printre primii investitori ai țării.

Zonele libere, Parcul IT, o impozitare generală foarte avantajoasă pentru întreprinderi, facilități pentru crearea unei companii, costuri atractive ale forței de muncă, suport pentru crearea noilor locurilor de muncă, numeroase acorduri de liber schimb, inclusiv acordul semnat cu Uniunea Europeană, etc., sunt atâtea atuuri pe care țara intenționează să le promoveze în mod activ, cum ar fi sectoarele sale economice cele mai importante, agro-business și agricultură, textile, noile tehnologii sau industria de automobile.

De asemenea, Rodica VERBENIUC a propus Camerei să promoveze în mod activ evenimentele majore organizate de agenția sa, la care sunt invitați investitorii francezi care doresc să se dezvolte în regiune:Moldova Business WeekAutomotive Days, etc.

Înainte de a începe discuțiile cu participanții, Rodica VERBENIUC a salutat propunerea președintelui Camerei, Emmanuel SKOULIOS, de a realiza în parteneriat cu aceasta, traducerea în limba franceză a principalelor materiale promoționale distribuite de către Agenție. 

 

  • Pentru mai multe informații despre situația economică și mediul de afaceri în Republica Moldova, puteți consulta site-ul Invest Moldova, notre "Fișa Țării" actualizată sau nu ezitați să ne contactați.

 

 

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !