Bilantul evenimentului

Philippe DOUSTE-BLAZY răspunde membrilor CCIFM

În contextul crizei sanitare, Membrii Camerei au avut ocazia să discute cu profesorul Philippe DOUSTE-BLAZY, ex ministru.

În contextul crizei sanitare, membrii Camerei au participat la o întâlnire de excepție pe data de 9 septembrie. CCIFM l-au invitat peprofesorul Philippe DOUSTE-BLAZY, fost ministru, să expună bilanțul evoluției pandemiei SARS-CoV-2 în lume.

La întâlnire, a participat Excelența Sa, domnul Pascal LE DEUNFF, ambasadorul Franței în Republica Moldova, precum și medicul Valentina VOROJBIT, consilier medical al Ambasadei Franței, întâlnirea a fost așteptată de către liderii de afaceri, în contextul Republicii Moldova care în prezent prezintă preocupări serioase cu creșterea numărului de cazuri pozitive, spitalizări și decese din ultimele săptămâni.

În urma parcursului politic, care l-a determinat să ocupe mai multe mandate locale, naționale și europene, mai multe posturi ministeriale – Ministru al Culturii, Ministru delegat al Sănătății și Protecției Sociale - unde a avut în mod special meritul reformelor de Asigurări pentrusănătate în Franța și, în cele din urmă, al Afacerilor Externe, pentru a conduce UnitAid, inițiativa Organizației Națiunilor Unite pentru achiziționarea medicamentelor și pentru a ocupa funcția de secretar general adjunct al Organizației Națiunilor Unite responsabil de surseleinovatoare de finanțare pentru dezvoltare , președintele Camerei, Emmanuel SKOULIOS, a subliniat, de asemenea, că Philippe DOUSTE-BLAZY este și medic. 

"Dupa urmarea studiilor în medicina la Toulouse, Philippe DOUSTE-BLAZY devine cardiologProfesor de medicina în epidimeologie, economie a sanatatii si prevenire. Astazi este Profesor al Universitatilor si Medic  (PU-HP), preda cursuri la Facultatea de medicina a Universitatii Paris-Diderot, a universitatii Harvard...este de asemenea, o persoană calificată în Consiliul de Administrație al IHU din Marsilia, o instituție de renume internațional în domeniul cercetării bolilor infecțioase și a avut ocazia, pe timpul crizei Covid-19 din Franța, să participe la primirea pacienților în camera de urgență a spitalului Garches ".

Philippe DOUSTE-BLAZY pe durata a două ore,  a realizat bilanțul evoluției incerte a epidemiei, a tratamentelor disponibile, a vaccinurilor care rămân în mare parte să fie dezvoltate și validate. A răspuns întrebărilor membrilor Camerei, în special la cele referitoare la aranjamentele care trebuie luate în lumea afacerilor.

Dacă virusului va progresa iar starea pacienților se va îmbunătăți, riscurile oricum persistă. A încurajat companiile care au reușit să rămână productive în cadrul telelucrăriilor, să își păstreze angajații acasă.

Cu toate acestea, dumnealui a dorit să asigure că companiile nu sunt astăzi locul principal de contaminare. Atâta timp cât angajații poartă mască, respectă distanțarea socială și evită să meargă la serviciu folosind transportul public, riscurile sunt minime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !