Membri  •  Actualitatile membrilor

Orange este pe punctul să achiziționeze Sun Communications, primul operator de cablu din Moldova

Cel mai mare operator de telefonie mobilă din Republica Moldova cu peste două milioane de clienți, Orange a semnat un acord pentru achiziționarea a 100% din capitalul social al companiei Sun Communications, furnizor de televiziune cu plată din Republica Moldova.

Cel mai mare operator de telefonie mobilă din Republica Moldova cu peste două milioane de clienți, Orange a semnat un acord pentru achiziționarea a 100% din capitalul social al companiei Sun Communications, furnizor de televiziune cu plată din Republica Moldova. 

Astfel, Orange va putea propune soluții convergente și inovative pentru a deveni lider pe piața serviciilor oferite consumatorilor casnici. 

Achiziționarea companiei Sun Communications va permite grupului Orange să pregătească piața pentru sosirea serviciilor convergente. Ambiția Orange este să consolideze poziția sa de operator convergent lider în Europa, care furnizează Internet în bandă largă, servicii de voce pentru mobil şi fix, precum şi servicii TV cu plată. Achiziționarea Sun Communications se înscrie în această strategie. 

Sun Communications este cel mai mare furnizor TV cu plată din Republica Moldova în ceea ce privește numărul de clienți. Compania propune servicii TV prin cablu și digitale sub marca SunTV în orașele Chișinău, Bălți și Cahul. Cu o ofertă ce include peste 172 de canale, 25 de canale HD și 100 000 clienți activi, SunTV este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de televiziune prin cablu. De asemenea, SunTV prestează servicii de Internet și VoIP (voce prin IP) la peste 38 000 de clienți din Republica Moldova, oferind o conectivitate de până la 300 Mbps. 

Această achiziție va permite companiei Orange să intre pe piața serviciilor fixe și de televiziune cu plată și să ofere clienților săi servicii noi și inovative, în particular servicii și oferte convergente.

Finalizarea tranzacției este condiționată de aprobarea din partea Consiliului Concurenței.

Aceast fapt demonstrează potențialul de dezvoltare a țării pentru întreprinderile franceze care se numără printre primii investitori străini în Republica Moldova.

Sursa : Orange

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !