Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Membrii CCI FRANCE MOLDAVIE s-au reunit pentru Adunarea Generală 2017

Studioul Orange din Chișinău a servit drept gazdă pentru Adunarea Generală 2017 a CCI FRANCE MOLDAVIE, la care aproape toți membrii au fost prezenți sau au delegat un reprezentant, demonstrând astfel atașamentul lor față de această instituție care s-a angajat la susținerea consolidării schimburilor economice și comerciale dintre Franța și Republica Moldova.

Studioul Orange din Chișinău a servit drept gazdă pentru Adunarea Generală 2017 a CCI FRANCE MOLDAVIE, la care aproape toți membrii au fost prezenți sau au delegat un reprezentant, demonstrând astfel atașamentul lor față de această instituție care s-a angajat la susținerea consolidării schimburilor economice și comerciale dintre Franța și Republica Moldova.

Adunarea a fost deschisă de Președintele Camerei, astfel acesta a ținut să sublinieze faptul că ambianța politică și socială mai liniștită din Republica Moldova care s-a înregistrat în ultimele luni deschide perspective favorabile pentru sosirea noilor investitori francezi. De altfel, acesta s-a arătat mulțumit de instalarea unei noi întreprinderi franceze din domeniul cablajului industrial la Ungheni, compania Cabling Integration System, filiala Grupului SOFIMECA.

Totuși, absența convenției fiscale dintre Franța și Republica Moldova rămâne a fi un impediment important pentru sosirea noilor investitori și pentru dezvoltarea relațiilor comerciale moldo-franceze. Semnarea unei noi convenții fiscale constituie o prioritate pentru Cameră și pentru comunitatea moldo-franceză de afaceri. Republica Moldova a făcut un pas important respectând angajamentele luate în timpul vizitei în Franța a Vice-Prim Ministrului, Ministru al Economiei, Dl Octavian CALMIC, aderând la Forumul mondial privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale.

Camera, susținută în acest sens de Ambasada Franței reprezentată de Primul Consilier al Ambasadei, Dl Jérémie PETIT, își dorește ca Ministerul Economiei din Franța să se autosesizeze în privința acestui dosar cu scopul de a răspunde acestor importante preocupări pentru întreprinderile franceze prezente în Republica Moldova.

Mai apoi, membrii au avut ocazia să aprecieze activitățile și prestațiile Camerei pentru anul 2016, trasate de Directorul Camerei, Dumitru COZMOLICI. În afara aderării noilor membri și a activității susținută în domeniul serviciilor de consiliere pentru întreprinderi, acest an a fost marcat și de consolidarea imaginii instituționale a Camerei, prin semnarea unei convenții de parteneriat cu Agenția Valonă de investiții și promovare a exporturilor (AWEX), care va permite antreprenorilor din această regiune să dispună de un punct logistic în Republica Moldova. În cele din urmă, Adunarea Generală a renumit Consiliul de Administrare al Camerei pentru următorii doi ani.

Au fost desemnați : Franck ARIF, Le Bridge Corporation - Dorin BALUTEL, Orange Moldova - Olesea BRIDE, Grant Thornton Moldova & Romania - Emmanuel CARPENTIER, Netizencall - Rashid GUERZIZ, Alexander International - Robin KOSKAS, Eco Séjour "Voyages Moldavie" - Jean-Michel PONS, Lafarge Moldova - Olivier PRADO, GPG Consulting și Emmanuel SKOULIOS, Alianța Franceză din Moldova.

De asemenea Michel HENDRICKS a fost reales în calitate de cenzor pentru anul 2017.

Adunarea Generală s-a încheiat cu un cocktail oferit de Cameră.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !