Bilantul evenimentului

Limba franceză : un atu în atragerea noilor investitori în Republica Moldova

Antena din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei a lansat cea de-a 3 ediție a Micului său Festival de Științe în Franceză.

Agenția Universitară a Francofoniei organizează deja al 3-lea an consecutiv Festivalul de Științe în Franceză în cele șase filiere francofone pe care le susține în cadrul universităților din Republica Moldova.

Acest festival, care se desfășoară în fiecare an în perioada 15-19 aprilie este organizat cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, a Universității de Stat, Universității Tehnice din Moldova și Academiei de Studii Economice, Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, precum și a Universității Libere Internaționale din Moldova.

Festivalul constituie o oportunitate de promovare a dinamismului acestor filiere, dar și a francofoniei în Republica Moldova. 

Prezent la deschiderea Festivalului, Președintele Camerei a profitat de ocazie pentru a reaminti că francofonia din mediul universitar reprezintă un "punct de sprijin în consolidarea atractivității țării " și că " practicarea limbii franceze în Republica Moldova constituie un atu ce oferă posibilitatea de atrage noi investitori și de a dezvolta schimburile comerciale".

Dumnealui s-a arătat încântat de faptul că "întreprinderile franceze au început din nou să investească în francofonia universitară și să o susțină prin intermediul operațiunilor efectuate în comun cu AUF".

În cele din urmă, acesta a încheiat discursul său adresându-se tinerilor studenți francofoni pentru a le aminti că CCI a lansat un nou serviciu cu scopul de a facilita crearea legăturilor dintre întreprinderile franceze prezente în țară și candidații francofoni. Astfel, tinerii sunt invitați să își depună candidaturile în baza de CV-uri ce urmează a fi constituită.

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Close

Un nou site al Camerei

O vizibilitate ameliorată pentru prezența economică moldo-franceză, noi servicii.
Descoperiți-le !