Bilantul evenimentului

Întrevederea Ambasadorului Franței cu Ministrul Economiei și Infrastructurii

În cadrul întâlnirilor cu membrii Guvernului Republicii Moldova, Ambasadorul Franței a avut o întrevedere cu noul Ministru al Economiei și Infrastructurii.

La 20 ianuarie, Ambasadorul Franței, Pascal LE DEUNFF, l-a întâlnit pe noul Ministru al Economiei și Infrastructurii, Anatol USATII.

Discuțiile au fost concentrate pe relațiile comerciale și economice dintre Republica Moldova și Franța, climatul investițional, precum și activitatea companiilor franceze stabilite în Republica Moldova.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a remarcat legătura dintre cele 2 țări, Franța fiind unul dintre primii parteneri comerciali ai țării și unul dintre primii investitori străini.

Ministrul va susține în continuare consolidarea relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări, menționând, de asemenea, interesul de a încheia un parteneriat de cooperare cu Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD). A amintit, de asemenea, necesitatea continuării negocierilor privind acordul bilateral de dublă impozitare și a adus mulțumiri Franței pentru sprijinul pe care l-ar putea oferi modernizării infrastructurii feroviare Chișinău-Ungheni.

Ministrul a accentuat deasemenea necesitatea întaririi  cooperarii în domeniul turismului (turism rural, turism vinicol etc.), remarcând vasta experiență a Franței în acest domeniu și reamintind potențialul țării sale care încă rămâne de exploatat.

Pascal LE DEUNFF a declarat că Franța va continua să sprijine pe deplin procesele de reformă și modernizare inițiate de autoritățile Republicii Moldova și  dezvoltarea relațiilor economice și comerciale între cele două țări. Ambasadorul Frantei a salutat initiativa de dezvoltare a sectorului turistic în Republica Moldova. Ambasadorul a amintit că noi companii franceze sunt interesate de Republica Moldova și faptul ca, împreună cu CCI Franța Moldova, se depun eforturi constante în vederea promovarii oportunităților de schimburi comerciale și de investiții.

 În cadrul întrevederii au fost prezenți reprezentantul Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova și potențiali investitori.

Ambasadorul Franței a facut o trecere în revista a dosarelor de interes ce vizeaza companiile franceze și a sperat că autoritățile Republicii Moldova ar putea propune rapid soluții pentru a le consolida prezența sau a sprijini dezvoltarea acestora.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !