Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Întrevedere a comunității de afaceri moldo-franceze cu parlamentari francezi

Aflați în vizită oficială în Republica Moldova, șase parlamentari francezi au avut ocazia să poarte discuții cu membrii CCI France Moldavie.

O delegație de parlamentari francezi, membri ai grupului de prietenie Franța-Moldova din cadrul Adunării Naționale, au efectuat recent o vizită oficială în Republica Moldova, în contextul relansării dialogului politic dintre cele două țări.

Delegația a fost condusă de Jean-Michel MIS, Deputat în regiunea Loire, Președinte al Grupului de prietenie Franța-Moldova, și a fost formată din următorii deputați : Carole BUREAU-BONNARD, Deputat în regiunea Oise, Vicepreședinte al Adunării Naționale franceze și Președinte al Comisiei pentru apărare națională și forțe armate, Frédéric REISS, Deputat în regiunea Bas-Rhin, Vicepreședinte al Grupului de prietenie Franța-Moldova, Jérôme LAMBERT, Deputat în regiunea Charente, Vicepreședinte al Grupului de prietenie Franța-Moldova, Michel LARIVE, Deputat în regiunea Ariège, Vicepreședinte al Grupului de prietenie Franța-Moldova.

Cu această ocazie, aceștia și-au dorit să discute și cu membrii CCI FRANCE MOLDAVIE.

Întrevederea a avut loc joi, pe 26 Septembrie, în cadrul noului sediu al companiei Orange Moldova din Zity Mall.

Grație invitației Dlui Julien DUCARROZ, Director General al Orange Moldova și a echipei sale, parlamentarii francezi au avut oportunitatea de a descoperi dinamismul și condițiile extraordinare de muncă pe care compania le oferă angajaților săi. Demarându-și activitatea în țară în anul 1998, Orange continuă să investească, să se dezvolte și să inoveze.

La finele vizitei, la care a participat și Excelența Sa Dl. Pascal LE DEUNFF, Ambasador al Franței în Republica Moldova, parlamentarii francezi au avut ocazia să poarte discuții îndelungate cu companiile prezente. Aceștia s-au convins de dinamismul și de importanța ponderii investițiilor franceze în țară, precum și de perspectivele de dezvoltare ale relațiilor economice moldo-franceze.

Dar mai presus de toate, companiile prezente au avut posibilitatea să-și exprime preocupările existente, precum și așteptările pe care le au - în special în ceea ce privește încheierea noii convenții fiscale între cele două țări, asupra căreia Adunarea Națională va trebui să se pronunțe de îndată ce textul va fi negociat.

Printre subiectele abordate în cadrul discuțiilor se numără și apariția unor probleme legate de resursele umane în procesul de recrutare al companiilor noastre, precum și noile reglementări fiscale adoptate în această vară de către autoritățile din RM și consecințele acestora, climatul de afaceri care încă rămâne a fi incert în ciuda dorinței noilor autorități de a lupta împotriva corupției și de a promova transparența și concurența loială.

Deputații s-au angajat să urmărească îndeaproape diverse probleme și să transmită, de fiecare dată când vor avea ocazia, preocupările companiilor pe lângă autoritățile din RM.

Începând cu a doua zi după această întâlnire, Președintele grupului de prietenie, Jean-Michel MIS, a avut posibilitatea să-și exprime unele preocupări, abordând în primul rând viitorul tichetelor de masă în RM, pe lângă Prim-ministrul Maia SANDU, dar și pe lângă autoritățile din RM în cadrul diverselor întrevederi organizate pe parcursul săptămânii.

Discuțiile între parlamentari și antreprenori au continuat în cadrul unui cocktail oferit în aceeași seară, de către Orange Moldova.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !