Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Întâlnire cu Silvia RADU la CCI France Moldavie

O întâlnire productivă cu Silvia RADU, Primarul General interimar al Chișinăului. Aceasta și-a exprimat dorința de a îmbina, în mod transparent societatea civilă și mediul economic pentru conducerea orașului Chișinău.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Emmanuel SKOULIOS, a avut drept invitat, la 8 februarie curent, în cadrul unui mic dejun tematic, Primarul General interimar al capitalei, Dna. Silvia RADU.

Acesta s-a arătat bucuros de o invitată sensibilizată de problemele legate de economie, amintind că Silvia RADU a condus una dintre cele mai importante întreprinderi străine din Republica Moldova, Union Fenosa și a prezidat European Business Association, înainte de a veni în fruntea capitalei.

Silvia RADU este un primar deschis care a insistat asupra dorinței sale de a uni, în mod transparent, populația, societatea civilă și mediul de afaceri în vederea conducerii orașului, cerând ca și unii și alții să-i ofere diferite sugestii.

De asemenea, aceasta a propus constituirea unui consiliu economic pe lângă municipalitate, la care Camera este gata să participe.

Reamintind experiența personală în comunitățile locale franceze, Emmanuel SKOULIOS, s-a arătat încrezător în dorința Franței, cu susținerea Ambasadei, comunităților locale și întreprinderilor, de a oferi experiența lor astfel încât Chișinăul să ajungă la rangul unei capitale europene, iar locuitorii acestuia să fie mândri de orașul lor.

"Administrarea municipală sau a serviciilor municipale de transport public, amenajări urbane, stații, etc. există o adevărată artă franceză" care "ar putea fi mobilizată" regretând totodată că jumelajul cu Orașul Grenoble nu este unul foarte activ". 

O oportunitate pentru a profita de experiența comunităților și companiilor franceze și o adevărată provocare pentru orașul Chișinău!

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !