Membri  •  Dezbateri

Întâlnire cu Directorul General al companiei Maître Prunille

Cu ocazia deplasării sale recente în Republica Moldova, Directorul General al Grupului francez Maître Prunille a avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței și Președintele Camerei.

Xavier PICARD, Director General al companiei Maître Prunille a sosit în Republica Moldova pentru a vizita filiala grupului, Bargues Agro Industrie, cu sediul la Telenești și specializată în producția de miez de nucă.

Cu această ocazie, la invitația Directorului unității de producere din Moldova, Iulia TELEUCA, Președintele Camerei, Emmanuel SKOULIOS, și Ambasadorul Franței, Pascal LE DEUNFF, s-au deplasat la Telenești la data de 3 iulie curent.

Împreună cu Xavier PICARD și Iulia TELEUCĂ, aceștia au vorbit despre situația companiei Bargues Agro Industrie în Republica Moldova, revenind asupra dificultăților cu care s-a confruntat întreprinderea în ultimele luni și pentru care CCIFM și Ambasada Franței și-au mobilizat eforturile, intervenind pe lângă autoritățile din Moldova. Aceste dificultăți au determinat grupul Maître Prunille să suspende o parte din activitatea sa în țară, în cazul dat, prelucrarea nucilor moldovenești. 

În discuția cu Xavier PICARD, Ambasadorul Franței a confirmat voința noului Ministru al Agriculturii din Moldova de a examina în continuare acest aspect, prin implicarea altor ministere de resort, Serviciului Vamal și reprezentanții colectorilor, producătorilor și a exportatorilor. Obiectivul principal fiind cel de a efectua reforme în cadrul legislativ și de reglementare al acestei activități, pentru a evita unele dificultăți, precum cele întâlnite anul trecut de Bargues Agro Industrie, dar și de alte întreprinderi din acest sector și de a favoriza transparența și concurența.

Iulia TELEUCA a participat deja la o primă întâlnire a actorilor relevanți din sectorul dat, cu autoritățile din Republica Moldova.

Decizia de a reglementa mai bine acest sector prosper al economiei Republicii Moldova, este în concordanță cu cererea formulată, în zadar, anul trecut de CCI FRANCE MOLDAVIE către autorități.

Ambasada Franței, serviciile sale și CCIFM vor urmări în continuare situația îndeaproape.

În funcție de progresul înregistrat de autoritățile din Republica Moldova, Xavier PICARD se va gândi asupra faptului de a prelua treptat și parțial activitatea abandonată de grup în țară, și eventual, va lua în considerare alte posibilități de dezvoltare.

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !