Actualitatile membrilor

Înghețata Sandra ia cu asalt piața europeană

Succes răsunător pentru brandul de înghețate Sandra, fabricate in Moldova. Acum acestea pot fi comercializate în Uniunea Europeană.

Sandra este, fără îndoială, cel mai popular brand de înghețată din Republica Moldova.

Este, de asemenea, povestea unui succes și a unei pasiuni, cea a unui om de afaceri francez, Franck ARIF, fondator și CEO al Le Bridge Corporation, și a echipei sale.

Pasiune pentru o țară și pentru locuitorii ei, Republica Moldova, în care și-a creat grupul în 1998, în distribuție, înainte de a diversifica și de a cuceri multe piețe de pe mai multe continente, în principal din Africa și Orientul Mijlociu. Printre primii antreprenori francezi stabiliți în țară, acesta a fost întotdeauna, de multe ori în ciuda dificultăților întâmpinate, un fervent promotor al oportunităților de investiții care pot apărea aici.

Această convingere a ținut să o exprime și prin participarea, în 2008, la crearea Clubului Franța, apoi în 2010, a CCI Franta Moldova.

Succes și în afaceri, fiind astăzi în fruntea unui grup de frunte, ce numara în jur de 1.000 de angajați în țară, în distribuție, logistică și transport internațional, Duty-Free și în cele din urma, în industria alimentară cu Sandriliona, companie care din 1998  produce înghețată sub marca Sandra.

Prin începerea producției de înghețată în cupe de vafe, Sandriliona și-a afirmat treptat ambițiile prin extinderea și îmbunătățirea calității gamei sale și prin crearea unei noi fabrici, până când a devenit liderul pieței locale.

Astăzi, fabrica numara 250 de angajați.

Treptat, Sandra Ice Creams și-a propus cu succes să cucerească Asia și Africa, aceste două continente absorbind 50% din producția moldovenească.

Prin acordul de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană din 27 juin 2014, Republica Moldova s-a angajat să își apropie progresiv legislația de cea a UE, respectiv pentru fiecare sector a fost stabilit un calendar de implimentare, iar pentru produse lactate  termenul fixat pentru tranzitie a fost de 10 ani. Compania Sandriliona a avut curajul de a demara demersurile necesare iniţierii şi demarării unui plan de actiuni, pentru a obtine accesul la piata Uniunii Europene cat de curand si a reusit.

Continuând să investească în modernizarea fabricii de la Ialoveni, din apropierea capitalei Moldovei, intensificându-și eforturile de diversificare a producției - aceasta are acum peste 90 de referințe - și mai ales de a o aduce la noi standarte, apelând la cei mai buni furnizori din Moldova și din lumea întreaga pentru a utiliza produse naturale și de calitate, precum și la cei mai buni glacieri francezi pentru elaborarea rețetelor, Franck ARIF s-a angajat să convingă, cu sprijinul Camerei, autoritățile țărilor europene că produsele îndeplinesc toate conditiile si standartele pentru a fi comercializate în Europa.

Odată cu autorizația acordată de Comisie anul acesta Republicii Moldova pentru comercializarea produselor lactate pe piața Uniunii Europene, Sandriliona a devenit, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, prima companie moldovenească din sector autorizată oficial să-și vândă produsele în Europa.

O decizie care constituie o recunoaștere a muncii depuse timp de câțiva ani de către echipele Sandriliona și fondatorul companiei.

CCI Franța Moldova este încântată de această autorizație și de această nouă poveste de succes franco-moldovenească. Aceasta va contribui, fără îndoială,si la promovarea imaginii țării în Europa.

Camera îi urează Sandrilionei mult succes în continuare pe piața europeană.

 

 

Linkuri utile

Le Bridge găzduiește un eveniment al Camerei Le Bridge achiziționează Tutun CTC

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !