Business info

În Republica Moldova este numit un nou șef al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Dimitri GVINDADZE a fost numit șef al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova. El va prelua în mod oficial funcțiile la Chișinău pe 2 mai 2016.

Dimitri GVINDADZE a fost numit șef al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova. El va prelua în mod oficial funcțiile la Chișinău pe 2 mai 2016.

Dimitri GVINDADZE o înlocuiește pe Julia OTTO care a condus oficiul din Republica Moldova al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) din 2011.

Obiectivele pe care Dimitri GVINDADZE se va axa sunt: crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru sectorul privat, promovarea standardelor europene în economie și în afaceri, încurajarea integrării regionale, în scopul reunirii producătorilor autohtoni și în cele din urmă sprijinirea dezvoltării serviciilor publice, care au un impact direct asupra vieții oamenilor.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Republica Moldova, cu peste 1,1 miliarde € investiție în 114 proiecte în sectoarele precum cel agro-alimentar, energetic, financiar, de infrastructură și de producere.

Dimitri GVINDADZE și-a desfășurat activitatea anterior în calitate de Economist Regional pentru Europa de Est și Caucaz. El a fost responsabil pentru analiza economică, analiza de risc și de sprijin pentru reforme în aceste țări.

Înainte de a adera la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în 2014, Dimitri GVINDADZE a deținut funcția de Ministru al finanțelor în Georgia în 2011 - 2012.

Dimitri GVINDADZE deține diploma de Master în Dezvoltare Economică Internațională din Kennedy School de la Harvard și diploma de Master în Inginerie de la Universitatea Tehnică din Georgia. De asemenea, a studiat la Institutul Fondului Monetar Internațional (FMI) din Washington, Institutul Internațional de Studii Sociale din Țările de Jos, și Academia Diplomatică Internațională din Franța.

Dimitri GVINDADZE vorbește fluent în limba georgiană, engleză, franceză și rusă.

Sursa : BERD

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !