CAMERA

Focus pe 2021 !

CCI Franța Moldova, parteneră a întreprinderilor, vă dorește excelente sărbători de sfârșit de an și un an nou 2021 cu multe împliniri

Anul 2020 a venit cu multe încercări pentru întreprinderile noastre, pentru conducătorii acestora, cadre și salariați.  

Impactul și costurile crizei sanitare pe care continuăm să o traversam, vor fi fără îndoială importante . Ramân cu siguranță încă multe incertitudini pentru lunile ce urmeaza si instituțiile noastre vor trebui sa continue sa dea dovadă de reziliență și de răbdare . 

Doresc astazi să încep prin a saluta sensul responsabilității de care a dat dovadă comunitatea de afaceri franco-moldavă pe parcursul acestui an ce se scurge.   

Responsabilitate în ceea ce privește protejarea salariaților și a clienților în primul rând.

Responsabilitate pentru a păstra locurile de muncă și a continua pregătirea acțiunilor de viitor, deoarece această criză se va sfârși și va trebui sa fim pregătiți pentru a ataca noile oportunități. 

Camera noastră, în legatură strânsă cu Ambasadorul  Franței și serviciile sale, a avut drept principal obiectiv evitarea, pe parcursul lunilor ce s-au scurs, ca perioadele de izolare să rupă legăturile care ne unesc. 

Vom lăsa în urmă în curand acest an neobișnuit și abordăm anul 2021 cu o coeziune întărită cred, dar și cu multe speranțe.

Doresc astfel sa multumesc tuturor membrilor și partenerilor care, în ciuda dificultăților, au continuat sa aiba încredere în CCI Franta Moldova.

Camera noastra va continua, și pe parcursul lunilor urmatoare, să rămână mobilizată în jurul acestui obiectiv de coeziune și consiliere. 

Aceasta va continua, în ciuda distanțierii fizice, să vă propună susținerea necesară pentru a vă însoți în proiectele de dezvoltare, în contactele cu autoritățile franceze sau moldovenești, în dificultățile Dvs când este cazul. 

Camera va continua contactele în curs pentru a atrage noi investitori francezi si pentru a însoți dezvoltarea noilor curente de afaceri. Referențierea Camerei noastre de către Business France va contribui la acest obiectiv în mod considerabil. 

Aceasta va continua, împreuna cu Ambasada Frantei si serviciile competente, sa urmarească îndeaproape dosarele care vă intereseaza, mă refer în special la convenția fiscală.

Cu revenirea rapidă la normalitate, lucru pe care-l sper sincer, noi oportunități se vor ivi pentru Dvs, pentru Franța și pentru Moldova. Camera vă va ajuta să le identificați și să profitați de acestea. 

Intre timp, vă doresc să petreceți, în ciuda contextului încă incert si cu respectarea regulilor de prudență, excelente sărbători de sfârșit de an și vă adresez, în numele meu, al Consiliului de administrare și a echipei noastre cele mai sincere urări de bine pentru anul 2021.

 

Emmanuel SKOULIOS

Președinte al CCI Franța Moldova

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !