Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Discuții cu Senatorul Olivier CADIC

Discuțiile cu actorii economici, au constituit motivul principal al primei vizite în Republica Moldova, a Dlui. Olivier CADIC, Senator al Francezilor stabiliți în afara Franței.

Discuțiile cu actorii economici, au constituit motivul principal al primei vizite în Republica Moldova, a Dlui. Olivier CADIC, Senator al Francezilor stabiliți în afara Franței. O vizită organizată de Excelența Sa, Dl. Pascal LE DEUNFFAmbasadorul Franței în Republica Moldova, cu implicarea CCI France Moldavie.

Această vizită a avut loc pe 23 și 24 septembrie, și cu ocazia dată, Dl. Oliver CADIC, a fost însoțit de unul dintre cei trei Consilieri consulari pentru România și Republica Moldova, Dl. Benoit MAYRAND, prezență pe care Președintele Camerei a solicitat-o pentru a permite organizarea acestei întâlniri.

"Republica Moldova suferă de un deficit de imagine, și din nefericire, și de lipsa unei relații politice cu Franța, care ar merita a fi astăzi, mult mai pragmatică." "Deplasări ca ale Dvs. sunt esențiale, pentru că dinamica economică este menținută în baza dinamicii politice."  a subliniat Dl. Emmanuel SKOULIOS, mulțumindu-i astfel, Senatorului CADIC, pentru prezența sa la deschiderea micului dejun organizat de către Cameră și la care a participat și Dl. Vlad CHIRINCIUC, Consilier al Biroului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

După prezentarea parcursului său în cariera de antreprenor stabilit în străinătate, înainte de a se alătura reprezentării parlamentare franceze, în 2014, Senatorul CADIC a avut posibilitatea să se angajeze într-un dialog direct cu șefii unor întreprinderi, prezenți la întrunire.

Dialogul a început, de fapt, cu o seară înainte, în cadrul unei cine organizate de Ambasadorul Franței cu câțiva reprezentanți ai comunității de afaceri franceze din Republica Moldova și care a urmat după micul dejun al Camerei, printr-o vizită la o întreprindere franceză din domeniul noilor tehnologii informaționale, societatea Pentalog, care se bucură de succes în Republica Moldova.

Pe parcursul sejurului în Republica Moldova, fiind cea de-a 77-a țară pe care D-lui o traversează de la începutul mandatului său, Senatorul CADIC a reușit să susțină oportunitățile și provocările pieței moldovenești, care trebuie să-și urmeze parcursul, din moment ce țara a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014, și crearea unei zone de liber schimb, promițătoare.

Pe lângă dificultățile de acces la unele piețe deținute de actorii locali, care pot discrimina întreprinderile străine și față de care aceștia au ținut să avertizeze direct autoritățile din Moldova, insistând pe necesitatea unor soluții rapide, Dl. Olivier CADIC, și-a propus, de asemenea, să acorde prioritate unei noi convenții fiscale între Franța și Republica Moldova.

"Acesta este un dosar care involuează, într-o manieră de neînțeles, de ceva timp, pe coridoarele administrației fiscale franceze" a reamintit Președintele Camerei. Acesta afectează "vizibilitatea investițiilor franceze în Republica Moldova, provocând riscuri întreprinderilor și penalizând intrarea întreprinderilor franceze, în anumite sectoare din Republica Moldova. "

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !