Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Dialog cu administrația fiscală din Republica Moldova

În cadrul unui mic dejun tematic tradițional, CCI FRANCE MOLDAVIE a avut în calitate de oaspeți doi reprezentanți ai administrației fiscale din Republica Moldova. Fiind astfel o oportunitate de a demara procesul unui dialog constructiv.

Directorul Adjunct al Serviciului Fiscal de Stat al Republicii Moldova, Iuri LICHII, și colega sa Olga GOLBAN, Șef a Direcției generale Metodologia Impozitelor și Taxelor, au fost invitații ultimului mic dejun tematic organizat de CCI FRANCE MOLDAVIE, care a avut loc la Hotelul Jolly Alon din Chișinău.

După câteva cuvinte de bun venit din partea Președintelui Camerei Emmanuel SKOULIOS și din partea Prim Consilierului Ambasadei Franței în Republica Moldova, Serge CASSERI, în introducerea sa, Directorul Serviciului Fiscal de Stat a ținut să menționeze faptul că întreprinderile străine, în special cele franceze, aduc un aport semnificativ în ameliorarea sistemului fiscal al Republicii Moldova, specificând de asemenea, că relația dintre administrația fiscală din Republica Moldova și întreprinderi, a evoluat în ultimii ani de la exercitarea unui control strict la o logică axată pe dialog și parteneriat.

Această schimbare de abordare a dat roade, deoarece veniturile fiscale din Republica Moldova sunt într-o continuă creștere în ultimii ani. Cu toate acestea, chiar dacă Serviciul Fiscal de Stat va continua să depună eforturile sale în combaterea muncii nedeclarate, principala pierdere de profit rămâne a fi în domeniul veniturilor fiscale.

Un dialog foarte transparent și bogat în opinii, urmat de prezența unor lideri de afaceri care au avut posibilitatea să-și expună preocupările, să pună întrebări concrete și care au venit și cu propuneri privind impozitarea în Republica Moldova. Prin urmare, unele dintre aceste propuneri ar trebui să fie, de fapt, urmate de acțiuni realizate în țară.

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !