Bilantul evenimentului

Dialog consolidat între CCIFM și Guvernul Republicii Moldova

Camera a organizat o întâlnire între companii și Viceprim-ministrul responsabil cu Economie și Digitalizare, Dumitru ALAIBA

Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova (CCIFM) a organizat recent o întâlnire între comunitatea de afaceri franco-moldovenească și Viceprim-ministrul, Ministrul Economiei și Digitalizarii al Republicii Moldova, Dumitru ALAIBA.

Această întâlnire a făcut posibilă discutarea mai multor subiecte de interes pentru companiile franceze dar și pentru alte companii moldovenești sau străine, membri sau nu ai Camerei.

Printre subiectele discutate, a fost menționată situația sectorului BPO în Moldova - sector care reunește mai multe companii membre ale Camerei. Angajând câteva mii de oameni, sectorul reprezintă o oportunitate pentru țară și pentru locuitorii săi. Olivier PRADO, Președintele ABSL, care reunește mai multe companii din sector și cu care Camera cooperează, și-a exprimat dorința de a putea stabili un dialog fructuos cu autoritățile moldovenești și obține o mai bună recunoaștere a companiilor care oferă astfel de servicii și o facilitare a activitatii acestora.

Au fost discutate și alte subiecte sau preocupări legate de transparența licitațiilor, concurență, sau preocupările companiilor din sectorul microfinanțare.

Au fost prezenți și reprezentanți ai companiilor franceze interesate în prezent de țară.

Viceprim-ministrul, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru ALAIBA, a ascultat cu atenție preocupările participanților și a prezentat situația economică a țării, ultimele măsuri adoptate de autoritățile moldovenești și proiectele acestora în favoarea companiilor, în special în vederea înlăturării anumitor bariere birocratice care încă există.

Acest mic dejun, ca și numeroasele întâlniri cu autoritățile la care CCIFM a participat sau pe care le-a initiat, demonstrează angajamentul Camerei de a crea oportunități de dialog și colaborare între companii și autoritățile moldovenești.

 

 

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !