COVID-19  •  CAMERA

Covid-19: întâlnire cu președintele Republicii Moldova

CCI Franța Moldova și asociațiile de investitori străini au fost primiți de către președintele Republicii Moldova, Igor DODON.

În contextul crizei sanitare, reprezentanții CCI Franța Moldova și asociațiile de investitori străini au fost primiți la Președinția Republicii Moldova.

Întâlnirea a fost organizată la inițiativa președintelui Igor DODON pentru a realiza un bilanț asupra situației investitorilor străini în contextul epidemiei Covid-19, a măsurilor de carantină decise de către autorități dar și pentru a colecta propunerile și observațiile acestora.

Fără a reveni la situația companiilor franceze și a membrilor Camerei, care a fost subiectul monitorizării comune cu Ambasadorul Franței și al serviciilor sale economice pe parcursul ultimelor săptămâni, s-a accentuat faptul că comunitatea de afaceri franco-moldavă a privilegiat pastrarea locuilor de munca si securitatea salariatilor pe parcursul ultimelor două luni.

Camera a atras atenția președintelui Republicii Moldova asupra problemelor legate de iesirea din carantină, care preocupă la moment investitorii francezi și membrii săi (transportul angajaților în afara Chișinăului și în special în orașele mari, redeschiderea creselor/gradinitelor pentru supravegherea copiilor, echipamentele sanitare necesare) și asupra cheltuielilor suplimentare care îngreuneaza activitatea întreprinderilor în această perioadă.

Problema suspendării temporare a impozitarii tichetelor de masă a fost  abordată din nou, dat fiind importanța acestui serviciu pentru companii și salariați, în special în această perioadă dificilă.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Close

Un nou site al Camerei

O vizibilitate ameliorată pentru prezența economică moldo-franceză, noi servicii.
Descoperiți-le !