Bilantul evenimentului  •  CAMERA

CCIFM și Ambasada Franței se angajează să promoveze împreună Republica Moldova

CCI FRANCE MOLDAVIE și Ambasada Franței în Republica Moldova s-au asociat în vederea promovării și prezentării oportunităților de afaceri în Republica Moldova comunității franceze de afaceri din România.

Găzduiți de Președintele CCI Franceză în RomâniaFrançois COSTES, care, cu această ocazie, a pus la dispoziție sediul instituției sale de la București, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal LE DEUNFF, Președintele CCIFM, Emmanuel SKOULIOS și în cele din urmăYann FROLLO de KERLIVIO, Directorul Business France România, s-au angajat în vederea prezentării contextului economic actual din Republica Moldova și a oportunităților de afaceri mai multor investitori francezi stabiliți în România.

De asemenea, aceștia și-au dorit ca reprezentanții investitorilor francezi deja instalați în Republica Moldova să vorbească despre experiența lor. Astfel, Monica JIMAN, CEO Pentalog Software FactoryJulien DUCARROZ, CEO Orange Moldavie și în cele din urmă, Julien ANGLADE, Director zona Eurasia și membru COMEX al Grupului Up, recent instalat în țară, au făcut prezentări demonstrând astfel că este posibil de activat cu succes în Republica Moldova. 

Țară vecină a UE, Republica Moldova își ameliorează tot mai mult contextual politic, social și economic. Dezvoltarea acesteia este din nou într-un ritm constant. Avantajele pentru investitori sunt numeroase printre care se numără resursele umane competitive, multilingve, fiscalitatea avantajoasă, acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană dar și cu multe alte țări, ajutoare internaționale și în cele din urmă o legătură strânsă și afectivă cu francofonia care a influențat deschiderea internațională a țării.

Franța este al 3-lea investitor, cu o prezență vizibilă pe plan economic, implantarea întreprinderilor este organizată cu ajutorul CCIFM.

Pentru întreprinderile franceze din România, țară vecină și care vorbește aceeași limbă, Republica Moldova poare oferi noi piste de creștere și oportunități de investiții care nu trebuie să fie ignorate.

Unele dintre întreprinderi, prezente în timpul acestui atelier și-au arătat deja interesul față de Republica Moldova, piața acesteia și posibilitățile de investiții.

Pentru mai multe informații despre Republica Moldova, consultați fișa țării 2018 sau contactați CCIFM.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !