Bilantul evenimentului

Camera îl are ca invitat pe noul Ambasador al Frantei în Moldova

Primele contacte cu comunitatea de afaceri moldo-franceza pentru noul ambasador al Franței în Republica Moldova, dl Graham PAUL

Cu toate ca deja avusera loc unele discuții cu președintele Camerei și cu câțiva directori de întreprinderi, micul dejun organizat pe 15 octombrie la Hotel Berd's MGallery din Chișinău a fost prima ocazie reală pentru Excelența Sa, domnul Graham PAUL, noul Ambasador al Franței în Republica Moldova, pentru a înțelege mai bine, la câteva zile după sosirea sa, diversitatea investițiilor franceze în Moldova și pentru a discuta cu comunitatea de afaceri moldo-franceză.

După ce și-a prezentat pe scurt cariera profesională și a afirmat prioritatea pe care intenționeza să o acorde dezvoltării investițiilor franceze în țară și relatiilor comerciale moldo-franceze, domnul Graham PAUL s-a concentrat, timp de aproape două ore, pe ascultarea sefilor de întreprinderi invitati, pentru a le descoperi cariera și activitățile acestora, pentru a afla mai multe despre experiența și sentimentele lor cu privire la climatul de afaceri. Acesta a mentionat că este pregătit să se întalneasca rapid cu cei care încă întâmpină dificultăți pentru a le transmite autorităților moldovenești și pentru a încerca să le solutioneze. În acest sens, el a reamintit, de asemenea, interesul pe care îl au companiile franceze de a fi membre ale Camerei, pentru a-și face auzită vocea.

Această disponibilitate și abilitatea de a asculta au fost apreciate de oamenii de afaceri care au reușit să fie disponibili pentru această primă întâlnire, în ciuda contextului sanitar.

Un mic dejun la care a participat și Dan NUTIU, președintele Asociației Investitorilor din România în Moldova. Au fost menționate căi interesante de cooperare cu CCI Franta Moldova, în special în ceea ce privește promovarea țării către companiile franceze cu o prezență mare în România. Problematica deficitului de imagine al Moldovei este într-adevăr o problemă comună la care cele două structuri ar putea lucra împreună.

Dezvoltarea investițiilor și a schimburilor comecriale  între Franta si Moldova sunt priorități pentru Cameră și pentru Ambasada Franței, în special într-un context politic mai calm și mai favorabil, și pentru relansarea relațiilor bilaterale. Relansarea acțiunilor întreprinse deja în România sau Ucraina pentru a sensibiliza companiile și grupurile franceze prezente acolo în număr mare și pentru a le încuraja să se intereseze mai mult de oportunitățile pe care le oferă Moldova a fost astfel menționată în acest context.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !