Business info  •  Bilantul evenimentului  •  CAMERA

Barometrul de afaceri revine la zona pozitivă

CCI FRANCE MOLDAVIE, Asociația de Cooperare Economică Moldo-Germană (MDW) și Magenta Consulting au susținut o conferință de presă trimestială pentru a prezenta rezultatele barometrul de afaceri din Republica Moldova.

CCI FRANCE MOLDAVIEAsociația de Cooperare Economică Moldo-Germană (MDW) și Magenta Consulting au susținut o conferință de presă trimestială pentru a prezenta rezultatele barometrul de afaceri din Republica Moldova

Acalmia pe frontul mișcărilor de contestare politică și socială constatată de la instalarea noului guvern, primele măsuri adoptate printre care moratoriul asupra controlului de stat, dialogul între autorități și mediul de afaceri, dar și numirea unui nou Guvernator al BNM au avut un efect considerabil, ce permite barometrului de afaceri să revină în zona ușor pozitivă după înregistrarea celui mai negativ rezultat pe parcursul ultimului trimestru.

Totuși, după cum ne arată și indicatorul climatului de afaceri, care chiar dacă a făcut un salt înainte, rămâne în continuare negativ, comunitatea de afaceri rămâne a fi prudentă. 

Întreprinderile se arată parțial liniștite în contextul unei stabilități politice și sociale relative pe fonul înregistrării unor semnale pozitive din partea autorităților. Angajamentele luate de către acestea din urmă rămân a fi traduse cît mai rapid la realitate.

Reluarea suportului financiar internațional în favoarea Republicii Moldova, mai ales din partea FMI, relansarea programelor de cooperare ale Uniunii Europene, progresul în vederea luptei cu corupția precum și reforma justiției rămân a fi indispensabile pentru relansarea încrederii din partea mediului de afaceri. Deși instabilitatea politica și socială a luat sfârșit, mediul de afaceri rămâne totuși prudent în relația sa cu autoritățile. 

Consultați aici rezultatele detaliate ale Barometrului de afaceri din Republica Moldova pentru primul trimestru 2016.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !