Business info

Alegeri parlamentare: majoritate largă pentru Maia SANDU

Victorioasă la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, Maia SANDU se bazează acum si pe o majoritate parlamentară solidă.

Prima femeie aleasă la președinția Republicii Moldova, Maia SANDU și-a concentrat programul în jurul implementării unor reforme instituționale puternice pentru a permite țării sale să lupte eficient împotriva corupției, a unui stat de drept ce eșueaza si a sărăciei populatiei, ce favorizeaza emigrarea.

Cu un sprijin popular incontestabil - Maia SANDU obținuse peste 57% din voturi - avea nevoie si de o majoritate parlamentară pentru a-și pune în aplicare ambițiile pentru țara sa.

Chemați din nou la urne la 11 iulie după dizolvarea Parlamentului în aprilie, moldovenii au acordat un mare vot de încredere partidului pro-european de centru-dreapta al Maiei SANDU.

Cu peste 52,80% din voturi, Partidul Acțiune și Solidaritate obține majoritatea absolută în Parlamentul Republicii Moldova, cu 63 de deputați din cei 101.

Maia SANDU are acum mijloacele necesare pentru a pune în aplicare reformele așteptate de concetățenii săi și de comunitatea internațională.

Această majoritate confortabilă ne permite acum să sperăm, pe lângă inițierea unor reforme profunde, si începerea unei perioade de stabilitate politică și socială așteptată cu nerăbdare de companii.

Această perspectivă ar trebui să permită țării să devină mai atractivă în ochii investitorilor străini, în special francezi, care sunt deja printre cei mai importanți din această țară.

Oportunitățile sunt numeroase, iar lunile următoare ar putea acum, grație acestei noi situații politice locale și stabilității redobândite, să aducă materializarea de noi proiecte, atât în ​​ceea ce privește investițiile, cât și dezvoltarea comerțului bilateral.

Maia SANDU doreste  ca noul Guvern, care va trebui să-i implimenteze programul, să poată fi numit rapid.

Fotografie: Facebook / Maia SANDU

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !