Bilantul evenimentului  •  Adunarea Generala

Adunarea generală 2019 : o activitate continuă, o echipă reînnoită și ambiții bine definite

Membrii CCI FRANCE MOLDAVIE s-au reunit la Adunarea Generală 2019. O ocazie potrivită pentru reînnoirea Consiliul său de Administrație și stabilirea noului său plan strategic pentru anii 2019-2021.

Joi, 6 Iunie 2019, membrii CCI FRANCE MOLDAVIE au participat la Adunarea Generală 2019, eveniment organizat în cadrul Studioului Orange. Întâlnirea a avut loc în prezența Excelenței Sale Dl. Pascal LE DEUNFF, Ambasador al Franței în Republica Moldova și Președinte de Onoare al Camerei.

Adunarea a fost deschisă de Președintele Camerei, Dl. Emmanuel SKOULIOS, astfel, acesta a ținut să adreseze mulțumiri și recunoștință Ambasadorului Franței și serviciilor sale, pentru parteneriatul și relația strânsă pe care o întreține cu comunitatea de afaceri moldo-franceză.

De asemenea, acesta a mulțumit echipei Consiliului de Administrație și colaboratorilor săi pentru angajamentul lor, având în vedere munca depusă în ultimii ani și importanța de a avea o Cameră franceză de Comerț și Industrie în Republica Moldova.

După ce a vorbit despre situația politică din țară, relațiile pe care le întreține Franța și Uniunea Europeană în Moldova, precum și despre prioritățile asupra cărora autoritățile Republicii Moldova trebuie să lucreze, Ambasadorul Franței, și-a exprimat mulțumirea sa în privința existenței unei Camerei dinamice de Comerț și Industrie în Republica Moldova. Dumnealui a reiterat disponibilitatea sa de a susține comunitățile franceze de afaceri și serviciile economice franceze, în cazul în care acestea vor întâmpina dificultăți.

În cele din urmă, membrii au purces la adoptarea în unanimitate a raportului de activitate, a conturilor exercițiului fincanciar încheiat și a bugetului provizoriu, iar ulterior, au votat noii membri ai Consiliului de Administrație al Camerei pentru următorii doi ani.

Au fost desemnați  : Dumitru COZMOLICI, Up Moldova, Emmanuel SKOULIOS, Alianța Franceză din Moldova, Norman LEDOUXAndrian GURDIS, Voyages Moldavie, Yvan RIDARD, Orange Moldova, Cyril THERAULAZ, Whetec International, Stephan BRIDE, Grant Thornton Romania&Moldova, Alina FILIP DULCE, Le Bridge Corporation, Iulia TELEUCA, Bargues Agro Industrie.

La data de 20 Iunie 2019, Consiliul de Administrație se va reuni din nou, pentru a alege noul său Președinte. 

De asemenea Michel HENDRICKS a fost reales în calitate de cenzor pentru anul următor.

În cadrul Adunării Generale, cei cinci membri noi ai Camerei - Whetec InternationalSafrecoSanofiAltiad - Agrobourse 360°, și Moldsalvia – care s-au alăturat CCI în perioada 2018-2019, au avut frumoasa ocazie de a se prezenta sau de a fi prezenți la prezentarea activității propriilor societăți. Totodată, Președintele Camerei a menționat că " aderarea noilor membri la Cameră, a fost un obiectiv principal și o provocare în ceea ce privește creșterea eficacității și a vizibilității cu scopul de a atrage noi investitori francezi sau francofoni în țară – suntem bine îndreptățiți să realizăm acest lucru – pentru a dezvolta noi fluxuri comerciale, pentru a promova afacerile dvs., cât și pentru le apăra, în caz de necesitate ".  

Pe lângă obiectivele stabilite pentru anul viitor, Președintele Camerei a insistat asupra necesității de " a continua optimizarea funcționării Camerei și de a asigura o gestionare eficientă, datorită sinergiei dezvoltate cu AFM, găzduirii stagiarilor, parteneriatului cu Ambasada Franței, precum și datorită consolidării spiritului de echipă - , de a continua îmbunătățirea ofertei noastre de servicii - în special, pentru a oferi asistență întreprinderilor în procesul de recrutare -, și în cele din urmă, de a menține o comunicare ofensivă, datorită noului site web lansat la începutul anului curent".

Adunarea Generală s-a încheiat cu un cocktail oferit de Cameră.

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !