Actualitatile membrilor

Șofranul Moldovei ajunge pe piața franceză!

Vorbim despre o nouă istorie frumoasă care urmează să fie scrisă de către o companie franceză, o poveste care amintește de bogăția solului Moldovei.

Sedus de productivitatea și fertilitatea excepțională a solurilor Moldovei, Éric COMPAGNON a ales să creeze, cu susținerea CCI Franța Moldova, la începutul anului 2019, compania sa, SAFRECO, în sudul țării, unde produce Șofran.

Șofranul este un condiment extras dintr-o varietate de plante crocus. Originar din Orientul Mijlociu, se folosește în bucătărie ​și în farmacologie. Cu o producție anuală mondiala estimată la aproximativ 120 de tone, Șofranul este un condiment rar, cu o valoare adăugată ridicată. 

Éric COMPAGNON a investit, datorită unui know-how pe care îl stăpânește, în cultivarea unui șofran excelent. Prima sa recoltă a avut loc în toamna anului 2019. De câteva zile aceasta este comercializata în Franța, sub marca Safradis, în trei ambalaje diferite „Gourmet”,  „ Beauté” și „ Santé”.

Pentru moment, producția sa este propusă doar pe piața franceză. În scurt timp vor putea fi efectuate livrari și în alte țări. Nu ezitați să-l contactați direct pe Eric COMPAGNON dacă doriți să livreze și în afara Franței. 

Puteți descoperi ofertele pe noul său site, creat de asemenea în Moldova de o altă companie franceză membră a Camerei.

 

Linkuri utile

Un nou investitor francez, SAFRECO, alege Republica Moldova

MAI MULTE ACTUALITĂȚI

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperiți spațiul rezervat membrilor !